O2i

Välja en uppskjuten livränta

Människor som väljer en uppskjuten livränta är inte ute efter inkomsten att börja direkt. Kanske har de en klumpsumma som de vill investera nu med en garanterad ström av inkomster för att starta när de går i pension. Kanske de har förmågan att göra regelbundna betalningar nu och planerar att ta ut pengar med början någon gång i framtiden. Med en uppskjuten livränta, är du "skjuta" den inkomst som kommer till dig till ett senare datum. Den livränta är uppdelad i två delar, den sparande delen - där du lägger pengar på, och livränta del där du nu få inkomstkälla. Med ett nuvärde, du betalar en klumpsumma pengar för att starta omedelbart få en regelbunden inkomstkälla. (Se Att köpa en omedelbar annuitet )

Det finns två grundläggande typer av uppskjuten livränta

Välja en uppskjuten livränta. Det finns två grundläggande typer av uppskjuten livränta.
Välja en uppskjuten livränta. Det finns två grundläggande typer av uppskjuten livränta.

Det finns två grundläggande typer av uppskjuten livränta - en fast livränta och en rörlig livränta. En fast livränta kommer att ge dig en stadig inkomstkälla med en garanterad ränta livränta sikt. Det kommer inte att fluktuera med marknadens upp-och nedgångar. En variabel livränta har i allmänhet en fast del och en rörlig del. Vad det betyder är att du kan ha en garanterad inkomst bas, men du har också möjlighet att tjäna mer baserad på vad marknaden gör.

Det finns så många alternativ med livränta att det är omöjligt att täcka dem alla i detalj. Jag kommer att gå igenom några av grunderna här.

Livränta är en försäkring produkt och måste säljas av en licensierad försäkringsagent. Livränta är också en skatt uppskjuten fordon. Det betyder inte att de pengar du sätter in en nödvändighet att få fri som en IRA eller en 401 (k). Det betyder att någon tjänar över åren inte beskattas förrän du tar bort pengar från livränta. Det uppskov med beskattning är bara på resultatet. Du kan köpa en livränta i en IRA, men det har i allmänhet ansetts vara en dålig idé eftersom IRA är redan uppskjuten skatt. Du kan inte dubbla upp på uppskjuten skatt fördel, så du förlorar en del av förmånen.

Det finns så många andra alternativ du bör leta.
Det finns så många andra alternativ du bör leta.

Mest variabel uppskjuten livränta erbjuda en garanterad död fördel. Detta innebär att om du dör, skulle dina mottagare får minst lika mycket pengar tillbaka som du bidragit till planen.

Det finns ett par nackdelar med livränta. Först är kapitulation avgift. Inte varje livränta har en, men de flesta gör. Om du bestämmer dig efter 3 eller 4 år som du kan göra bättre någon annanstans, kan din livränta företaget debitera dig en avgift för att få ut av livränta. I de flesta fall, de överlämnande avgifter är störst det första året tills de når 0% den 7: e året. Detta kan effektivt binda upp dina pengar om du inte är villig att ge upp en del av överlämnandet avgiften. Andra innebär för uppskov med fördel också att om du tar ut pengar ur livränta innan du är 59 ½, kommer du att betala en 10% straffavgift till IRS. De pengar du investerar bör betraktas som en investering mot din pension.

Det finns så många andra alternativ du bör leta

Det finns så många andra alternativ du bör leta. Livränta kan vara mycket förvirrande och du bör vara försiktig om någon pressa dig att köpa en viss livränta. En agent som inte är knuten till ett specifikt Försäkringskassan kanske kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dina behov bland flera olika försäkringsbolag. Den bästa agent är en som vet sina livräntor och som du är bekväm med.