O2i

Ut ur kreditkort skuld: eliminera kreditkort skuld

Använd dessa tips för att betala av kreditkort skuld

Även om jag inte är en ekonomisk expert, när det gäller att vara i kreditkort skuld, kan jag få lite expertis. Som jag har försökt att få ut av skulden själv, med viss framgång, och de tillfälliga bakslag, har jag utläsa några tips för att betala bort från de verkliga experterna ute. Här är några "få ut av kreditkort skuld" förslag som ibland har fungerat för mig och kan fungera för dig också.

 1. F igure ut vad du är skyldig. Om någon skulle fråga dig hur mycket du är skyldig, skulle du kunna ge henne ett reellt tal eller skulle du bara säga "mycket?" För att börja få ut av skulden, vet hur mycket du är skyldig. Därifrån kan du börja formulera en verklig plan för att komma till den vackra noll balanspunkt. Också, anteckna saker som den minsta grund utbetalningen av varje kort och de räntor och finansierar avgifter du utsätts för varje månad. Detta kommer att hjälpa dig att utvärdera senare vilka kort för att betala av först.
 2. Räkna ut där du tillbringar så du vet var du ska klippa. Naturligtvis är verkligheten många människor är i skuld för att de inte har pengar för viktiga och ofta oväntade bil haverier, medicinska akutfall och sånt. Om du är i den kategorin, vet du var dina pengar gick och du är på en plats för din egen. Men om du är i stora kreditkort skuld och kan inte räkna ut varför, börja spåra dina utgifter. Var är du om att plast? Vart är du spendera pengar som du kan lägga till att betala ner din skuld? När du lista allt du spenderar - allt - du kommer att se var du kan kasta bort goda pengar efter dåliga, slösa, eller att inte vara så sparsamma som du kan behöva. Att veta vad du gör är det första steget mot att räkna ut vad du ska sluta göra i jakten på dessa noll balanser.
  I mitt fall, insåg jag att jag tillbringat en hel del små summor här och där, oftast i kontanter, på saker som jag inte behöver. Visst, det var kul att spendera, men när den månatliga räkningen kom och jag inte har pengar att betala ens det minsta, var det inte i slutändan värt det. När jag stoppa att spendera, kan jag börja betala av dessa skulder och lindra vissa stress. Definitivt bättre än de nickel och dime objekt.
 3. Gör en budget som inte har du spendera mer än du tjänar. Det är fantastiskt vad som bor i din faktiska medel kan göra för din ekonomi. När du vet vad du spenderar, räkna ut vad du egentligen har råd med. Göra 450€ per vecka? Redovisat 3740€ i kredit skuld? Att köpa dessa 225€ skor är troligen inte ett alternativ. Tänk på vad du verkligen, verkligen behöver - mat, skydd, kläder, transport - och sedan se vad du kan klippa. Du kanske upptäcker att du har massor av pengar över för att betala dessa skulder av när du slutar att göra stora inköp (eller i mitt fall, en massa små) när du egentligen inte har råd dem. Eller, är en annan sak du kanske inser att du inte har det extra pengar även när du klippa ner saker (du kanske redan avskalad!) Och sedan vad du verkligen behöver är mer intäkter. Då är det dags att räkna ut hur mycket du behöver ha betalt för att göra några framsteg utan att förlita sig på kreditkort. Och sedan måste du räkna ut var du kan göra det. Detta kan innebära att hitta ett annat jobb eller sälja några av dina grejer på eBay. Bara du vet vad du behöver. Men en annan inkomstkälla kan vara nödvändigt för dig att få ut av skulden.
 4. Välj ett kort och fokusera på att betala det av. Om du är som jag, du förmodligen har kreditkort skuld kommer på dig från flera olika riktningar. Och de har alla olika "balans förfallodagar," gör inte de? Även om det kan vara en kamp bara att få de miniminivåer som betalas på alla dina kort, är det en bra idé att ge ett kort lite extra uppmärksamhet. Betala av kortet med de högsta räntorna kommer att spara pengar i det långa loppet. Det kommer att frigöra pengar varje månad. Och betala av alla kort kommer att ge dig ett psykologiskt lyft! Så, komma med en prioriteringslista - vilket kort du vill betala av första, andra, tredje? Sedan räkna ut hur du kan sträcka din månadsinkomst för att göra det möjligt.
 5. Anmäl dig för att betala räkningar på nätet för att undvika avgifter. Naturligtvis anledningen många av oss betalar våra räkningar sent beror på att vi inte har pengar till hands när förfallodagen kommer runt. Men erkänna det, massor av gånger du har plågats upp förseningsavgifter på ditt kreditkort eftersom du sätter check på posten så nära till förfallodagen det finns ingen chans att det blir till borgenären i tid. Ett sätt att spara lite pengar och framsteg i din skuldfri Nirvana är att registrera dig för att betala räkningar på nätet. På så sätt, förutsatt att du har pengar, kan du sitta ner, klicka på några knappar och betala räkningar bara några dagar före förfallodagen utan att oroa överföringen sker i tid. Though - do se upp - eftersom vissa online betalningar inte registrera samma dag överföringen görs. Betala räkningar på nätet fortfarande inte låta dig betala i sista minuten, men det låter dig ta hand om affärer snabbare än "snigelpost".
  Glöm inte bekvämligheten faktor. Betala räkningar på nätet är också bra för dem av oss som alltid tappar bort pre-adresserade kuvert, eller som aldrig har stämplar, eller som inte känner för att skriva ut en massa kontroller varje månad. Titta in i det om du inte gör det redan. Jag har lyckats att alla utom eliminera förseningsavgifter från mitt liv genom att betala räkningar på nätet.
 6. Överföra saldon till låg ränta kort. Detta är ett bra sätt att tjäna lite skuld framåt. En personlig erfarenhet: Jag hade ett kort som var maxade ut och sedan några. Jag var på ett speciellt program med kortföretaget som låter mig betala en fast avgift varje månad, lägre än jag borde ha betalat. Intressant fakta: Det "minsta grund" var ungefär en dollar mer än de avgifter som jag var också laddas varje månad. Så, med andra ord, även med deras "hjälp"-programmet, var jag gör absolut inget framsteg med kortet eftersom jag inte hade råd mer än minimum. Jag skulle sätta in 45€ de skulle ta mig 45€. Trevligt. Om jag följde sin plan och betalade bara det minsta, uppskattade jag det skulle ta mig ca 30 år att betala av kortet, och de pengar jag skulle spendera var en enorm summa. Allt för en kredit skuld på mindre än 2990€. Det var en månatlig frustration och jag kunde inte räkna en väg ut.
  Sedan kom ett nytt kreditkort. Ingen årsavgift. Låg fasta räntan för ett år. Ingen avgift på balans överföringar gjorts direkt över telefon. Jag tog den affären och sprang. Nu är inte bara jag betala på kapitalbeloppet varje månad, har jag ingen månatlig över gränsen avgifter eller finansiering. Jag har aldrig älskat ett kreditkort så mycket! Var försiktig, naturligtvis, eftersom många nya kort tar ut avgifter på överföringar och, som alltid, läs det finstilta på alla kreditkort program innan du skriver på.
 7. Ja kreditkortsföretag för lite hjälp Människor är alltid föreslå gäldenärer ringa upp sina kreditkortsföretag och be om lite hjälp -. Vara det en lägre ränta, ett moratorium för finansiella kostnader, eller lite extra tid att betala en räkning. Personligen har jag provat detta endast en gång (med ovanstående mardröm kortet) och det fick mig ingenstans. För att vara rättvis, hade de arrangerade redan för mig att betala en lägre månadsavgift. Men, återigen, de laddning mig ungefär lika mycket varje månad, så det var i princip en moneymaking affär för dem. Förresten, det finns inget att förlora genom att ringa ditt kreditkort kundtjänst och be om lite hjälp så att du kan få ut av skulden. De tjänar pengar när du är i skuld, sant, men de behöver inte göra några pengar om du får så irriterad att du så småningom betala av kortet och ta ditt företag någon annanstans eller om du är så pank att du inte kan betala dem något alls.
 8. Betala lite mer än det minimum på alla kort. Det kan tyckas omöjligt några månader att betala ens den minsta grund. Eller, är det frestande om du har extra pengar att spendera det, inte lägga den mot din skuld. Men, är ett sätt att få ut av skulden snabbare naturligtvis att betala mer än just det minsta. Detta minskar mängden som du blir debiteras ränta, eventuellt sänker din nästa minsta betalning och får dig närmare betala av kortet för gott. Så, tänka sig att betala 30€ istället för 25€ till exempel. Det är 10€ väl spenderade.
 9. Spara lite pengar Föreställ dig detta:. Du klara upp några kreditkort skuld och känner mig ganska bra om dig själv. En mindre minsta betalningen att göra. Men sedan händer något - din check är lite kort, ditt barn behöver något för skolan, eller, Gud förbjude, det finns en verklig nödsituation som kräver att du spendera lite pengar. Du har spenderat alla dina pengar på att betala av ditt kreditkort, så du har inget sparande. Så, måste du gå tillbaka till det kortet du just betalat ut och börja om igen. Det är ungefär som en jojo diet, är inte det? Hur undviker man det? Sätt lite pengar åt sidan - tufft det än kan vara - att hålla dig från att behöva gräva tillbaka in i högen av kort. Medan experter jag har hört och läst i olika källor säger "spara tillräckligt med pengar för att ta hand om dina utgifter för tre månader," personlig erfarenhet säger mig många av oss har inte råd att spara tillräckligt för att täcka ens en månad! Vi har helt enkelt inte den inkomsten. Men att sätta undan lite, även om det innebär att offra vissa saker du gillar - gillar inte äta ute eller inte hyra filmer för en vecka - kan hålla dig av kreditkort merry-go-round.
 10. Gå inte tillbaka! Med lite hårt arbete (kanske på mer än ett jobb ...), kan du få ut av skulden. När du gör det, lovar aldrig att gå tillbaka. Du behöver inte stänga alla dina konton - särskilt om de inte tar ut en årlig avgift - eftersom din kredit rapport kommer att se bättre om du har en hel del kredit och inte mycket skuld. Men skära upp korten för att undvika frestelsen. Bara säga nej när din favorit varuhus sträcker dig lite kredit. Plan, budget och vara smart med dina pengar. Om du använder ett kreditkort, gör det en liten summa och betala bort det direkt - ". Senare" inte Du behöver inte leva livet på de billiga, men du kan försöka att leva utan att spendera bortom dina möjligheter.

Ut ur kreditkort skuld: eliminera kreditkort skuld. F igure ut vad du är skyldig.
Ut ur kreditkort skuld: eliminera kreditkort skuld. F igure ut vad du är skyldig.

Nu vet du hur man får ut av kreditkort skuld. Betonar inte om det inte händer över en natt, eliminera skulden tar tid.