O2i

Så här skickar du ett skannat dokument som ett fax

Även om det är möjligt att skicka alla typer av dokument via fax

Även om det är möjligt att skicka alla typer av dokument via fax, det finns vissa tillfällen då vissa dokument inte kommer att vara läsbar eller igenkännbar när det skickas via fax. Om ett fax kan endast skicka dokument i svartvitt, får färgade dokument inte komma ut lika bra som originalet. Om du ska skicka flera dokument som kan skapa vissa problem för mottagaren blir det bättre om du skannar dokument innan du skickar dem. Skanning kan du redigera dokument innan du faxa dem. Nedan finns några tips om hur du skickar ett skannat dokument som ett fax.

  • Dokument som skrivs ut rygg mot rygg på tunnare papper när skickas per fax kan visa utskriften på den andra sidan, vilket gör faxade kopian oläslig. Detta kan förhindras genom att skanna dokumenten att göra kopior av framsidan och baksidan av dokumentet. Segregera alla dokument som måste genomsökas. Kontrollera dokument, särskilt de med mycket fina eller små utskrifter. Separera dem i en fil. De färgade bör också vara i en annan fil.
  • Slå på skannern och placera dokumentet med texten nedåt. Skanna dokumentet och förhandsgranska resultatet. Ställ skannern till gråskala och minska intensiteten om utskriften på baksidan av sida visar upp. Förhandsgranska bilden när du gör nödvändiga justeringar på skannern så att du kommer att ha en tydlig bild av dokumentet. Gör en slutlig skanning av dokumentet och spara det som en bild med ett filnamn som kommer att vara lätt att identifiera.
  • Om du måste läsa in en bild som är ganska liten i storlek, skanna det och göra det till en större bild gör det möjligt för mottagaren att se texten och detaljerna i bilden bättre. Återigen bör skannern sättas till gråskala och öka storleken tills du kan läsa all liten text.
  • En färgad bild kommer vanligtvis ut som ett block av mörk och oigenkännlig bild när de skickas som ett fax. Färgad bakgrund och färgat papper kommer också att göra läsning faxade dokument mycket svårt eftersom färgerna kommer att slås samman och komma ut som alla mörkgrå eller alla svarta. Du kan kontrollera detta genom att sätta in den färgade dokumentet i faxen och göra en kopia av dokumentet. I de flesta fall kommer du inte att kunna skilja på bilden. Att åtgärda problemet, är det bäst att skanna färgade dokument först och minska intensiteten i gråtoner för att göra bilden för att känna igen. Om det är mycket viktigt att mottagaren känner till färger som originalet av bilden har kan du redigera bilden senare och lägga till en förklaring som en färg guide.

Skriva ut bilderna som du har skannats på vitt papper

Så här skickar du ett skannat dokument som ett fax. Dokument som skrivs ut rygg mot rygg på tunnare papper när skickas per fax kan visa utskriften på den andra sidan.
Så här skickar du ett skannat dokument som ett fax. Dokument som skrivs ut rygg mot rygg på tunnare papper när skickas per fax kan visa utskriften på den andra sidan.

Skriva ut bilderna som du har skannats på vitt papper. Dessa kan sedan skickas på ett säkert sätt via fax som du redan har sett till att bilderna blir tydligt och läsbart. Använd en grafisk redigeringsprogram för att förbättra en skannad bild och redigera texten vid behov. Förhandsgranska skannade dokument innan du skriver ut dem och skicka dem som fax.