O2i

Så att sponsra en invandrare

Det finns många länder i världen som upplever en regelbunden tillströmning av invandrare, särskilt utvecklade länder. Europa Europa har flest antalet invandrare för något land, dock. Du kan hitta olika människor med olika nationaliteter. Afrikaner, mexikaner, kanadensare och filippiner föredrar att leva i Europa, på grund av dess högt utvecklade industri och många arbetstillfällen.

Så att sponsra en invandrare. Har en kort kunskap om processen.
Så att sponsra en invandrare. Har en kort kunskap om processen.

Innan man kan sätta sin fot på "landet av fri," du måste ha antingen ett studentvisum, turistvisum och invandrare visum (bland andra olika typer). De första två är endast tillåtet för begränsad tid av vistelse, medan den sista gör att du kan vara en europeisk medborgare småningom. Du behöver få ett grönt kort för att bli en permanent medborgare, men processen att få en är ofta svårt. Det kommer att bli en stor fördel att ha någon som redan finns i Europa. Den personen kan sponsra dig att bli en invandrare i landet. Med det, här är några tips på att ge sponsring till en invandrare.

Få alla nödvändiga blanketter. Du kan hitta och skriva ut alla nödvändiga former från webbplatsen för USA: Medborgarskap och Immigration Services (www.uscis.gov). Blanketter varierar beroende på din relation med invandrare. Få lämplig form och fyll i det att skaffa ett tillfälligt visum för invandraren du kommer att sponsra. Återigen, vara medveten om din relation eller anslutning till invandrare, eftersom olika typer av relationer kräver olika former och processer.

Har en kort kunskap om processen

Har en kort kunskap om processen. Vet de olika processerna för olika typer av invandrare. Om du sponsrar en fästman, fyll i formuläret I-129F och lämna den med CIS Service Center ligger i antingen Kalifornien eller Vermont. Du kommer att få 90 dagar på sig att gifta om din ansökan godkänns. För en främmande släkting, få jag-130, fyll i den och skicka den till rätt adress, beroende på vilken stat du är från. Betala fastställda avgifter och tillhandahålla de nödvändiga dokumenten, eftersom ansökningarna behandlas på ett komma först till kvarn.

Underteckna sanningsförsäkran stöd.
Underteckna sanningsförsäkran stöd.

Om din släkting redan bor i Europa har han eller henne formulär I-485 för att få ett grönt kort eller permanent uppehållstillstånd. Om han bor utanför landet, vänta på bekräftelse av godkännande från utrikesdepartementet om din I-130 ansökan. När det gäller de anställda som har talang och skicklighet som efterfrågas i Europa, bildar jag-140 ska fyllas ut.

Underteckna sanningsförsäkran stöd

Underteckna sanningsförsäkran stöd. Form I-864 eller sanningsförsäkran stöd visar att du samtycker till att sponsra invandrare genom finansiella medel inom vissa kriterier. En kopia av din anställning och självdeklaration kommer att behövas för granskning. Om du har en familjemedlem som vill stödja din sponsring, fyll i formuläret I-864A. Ge lämpliga former för invandrare sedan lämna dem med en konsulär eller invandring officer. Allt du behöver göra nu är att ständigt kontrollera CIS webbplats för status för din ansökan.

Att ge en sponsring till en invandrare är en lång och kostsam process. Du måste först samla alla nödvändiga resurser du behöver innan du fortsätter till inlämnandet av de nödvändiga formerna. Ändå kommer det att vara värt det i slutändan, om du kommer att kunna ge bättre möjligheter att din familj eller släktingar som du sponsrar för invandring.