O2i

Så att lägga ett jobb

När du postar ett jobb på internet, är det viktigt att först bestämma vilka webbplatser du vill använda. Om meddelanden till en fri plats, såsom Craigslist , kan du lägga upp så mycket information som du vill.

Det första steget är att hitta rätt kategori för jobbet öppning som du har. Till exempel är en kassörska ställning sannolikt finns under "retail". När du har valt en kategori, måste du bestämma vilken information du vill ha en blivande anställd att veta. Jobbet öppning inlägget är mycket viktigt, för att minska antalet sökande som inte passar jobbet öppning.

Så att lägga ett jobb.
Så att lägga ett jobb.

Det första potentiella sökande kommer att vilja veta är titeln på den position du erbjuder. Ange detta som titel på ditt inlägg. Nästa, låt den sökande veta om positionen är på heltid eller deltid. De flesta människor ser bara det ena eller det andra, och kommer inte gälla om nödvändiga arbetstid inte passar deras behov.

Den viktigaste delen är själva inlägget. Berätta läsarna i detalj exakt vad den lediga arbetsuppgifter är. Detta ger de sökande en bra idé i förväg vad du kommer att förvänta sig från den person du anställer. Även innefatta eventuella utbildning krav, samt valfri upplevelse. Om det finns vissa fysiska krav, såsom stående eller sittande hela dagen, se till att du har den informationen. Inte sugarcoat inte din beskrivning, eftersom detta bara kommer att få en mängd ansökningar från människor som inte kan eller inte vill göra det jobb som behöver göras. Var så specifik som möjligt.

Nu den potentiella sökande har en god uppfattning om vad jobbet innebär. Nu är det dags att börja ge ytterligare information. Sökande är också mycket intresserad av den ersättning som finns tillgänglig. Du behöver inte vara specifik, men det är viktigt att lägga en generell löneskalan, samt att låta potentiella sökande veta om företaget erbjuder några fördelar. Slutligen, måste du ge konkreta anvisningar om hur man ansöker om jobb öppning. Lämna ett telefonnummer eller faxnummer med ett kontaktnamn om det är vad du föredrar. Om du listar en e-postadress, se till att du har den sökande typ i vissa ord i ämnesraden så att du vet att detta e hänför sig till jobb öppning. Om du vill ha den sökande komma personligen till din verksamhet, se till att du har skrivit företagets namn, adress och telefonnummer så dina sökande kan hitta dig. Det är också en bra idé att ha förutbestämda tidpunkter under vilken du kommer att acceptera sökande. Detta säkerställer att människor inte kommer in under rusningstid på dagen.

Så att lägga ett jobb.
Så att lägga ett jobb.

Kom ihåg att vara ärlig och detaljerad när det gäller jobbet öppning för att undvika ett överflöd av sökande som inte passar den lediga du har tillgängligt.