O2i

Så att inventera ett optometri praktik

Efter år av studier optometri och skaffa en licens

Efter år av studier optometri och skaffa en licens, har du börjat nu din praktik. Du skapa din egen klinik och en butik som säljer varor som kunderna behöver. Att vara i den här branschen är inte så lätt, särskilt när man gör inventering. Detta kan inkludera att räkna och registrera objekt som linser, ramar, läsglasögon, solglasögon, kontaktlinser och andra tillbehör. Dessa poster varierar i färger, sorter och märken. Med så många objekt att tänka, gör inventeringen kan vara tråkiga. Men om du följer vissa steg, kan det här jobbet göras enkelt. För att hjälpa dig att få jobbet gjort på ett mer ordnat sätt som är mindre tidskrävande, nedan är några tips som du kan följa när du arbetar med din inventering:

Här är några tips på hur man inventera ett optometri praktiken.

  • Klassificera objekt. Lista alla objekt som ska ingå i inventeringen. Med varje post, göra kategorier som till varumärket, färg och kvalitet enligt ordination. Börja med de grundläggande och viktigaste objekt som ramar, linser, och så vidare och så vidare. Sätt tillbehör och andra objekt som är minst viktigt på den sista delen av din lista.
  • Organisera din lista. Efter att ha listan och indelningen per post, organisera inventeringen genom att göra en databas. Ett bra programvara att använda är Microsoft Excel. Denna specifika mjukvara är designad speciellt för inventering. Använd olika arrangemang och färger som fungerar bäst för dig. Detta kommer att avsevärt hjälpa dig i ditt arbete efteråt.
  • Räkna objekt i taget. Med hjälp av kalkylprogram, börja räkna de poster i enlighet därmed. Börja med objekt som visas i butiken sedan gå vidare till objekten i förrådet. Arbeta metodiskt från toppen av din lista ner till det sista objektet. Genom att göra detta kan du eliminera förvirring och felaktigheter. Med varje post, kontrollera räkningen. Gör samma process på alla objekt på listan.
  • Spela siffrorna. Ange siffrorna i kalkylbladet. Efter avslutad inmatning, kontrollera siffrorna att säkra noggrannheten. Det är mycket viktigt att alla siffror stämmer antalet objekt i dina leveranser för att undvika problem så småningom.
  • Uppdatera förteckningen. Denna del är mycket viktig. Inventeringen skall uppdateras regelbundet. Det bör göras minst en gång i månaden eller innan de nya levererats, så att det inte blir en blandning upp om siffrorna.

Så att inventera ett optometri praktik. Organisera din lista.
Så att inventera ett optometri praktik. Organisera din lista.

Att göra inventeringen kan vara en aktivitet som företagare inte vill göra allt på egen hand. Man bör komma ihåg dock att det är mycket viktigt att säkra inventeringen. Låt inte andra göra det åt dig. Detta för att skydda ditt företag från förlust. Detta är också för dig att ha en bra idé om hur ditt företag gör. Genom inventering gör, kommer du att upptäcka vilka objekt som är i behov av fler bestånd och vilka som inte är i rörelse. Varulagret är idealiskt gjort minst två gånger per månad, beroende på merparten av varor som måste räknas. Men oavsett hur ofta du väljer att uppdatera inventeringen, se till att det alltid sker med omsorg och noggrannhet.