O2i

Så att hyra för att äga ett hem

Lär dig mer om hyresavtal med option att köpa hem

Många människor letar efter en ny plats att leva befinner sig i en position där de föredrar att inte hyra, men kan inte svälja idén att göra den stora inköp. För vissa är det ett mellanår alternativet, även känd som "leasing äga" en lägenhet eller hem. "Rent to Own" eller "hyrköp" är andra termer för att beskriva denna fastighet transaktion.

Så att hyra för att äga ett hem. Hyra till egna: vad är det.
Så att hyra för att äga ett hem. Hyra till egna: vad är det.

Använd dessa tips hem köper för att hjälpa du närmar dig en hyresvärd och / eller säljare med idén.

  1. Hyra till egna: vad är det här arrangemang betyder att du hyr en enhet med avsikt att köpa det i framtiden?. Priset på fastigheten är satt när hyreskontraktet till egna undertecknats av båda parter. En handpenning på en viss mängd vanligtvis samlas in av hyresvärden för god tro. Detta belopp kallas ibland en "option avgift." Månatliga betalningar kommer ibland att vara högre än den vanliga hyran också. Den extra beloppet är "hyran bidraget." Avgiften och uppgår premium krediteras köparen för köpet. Om köparen standard på köpet, alla eller en del av avgiften och premium förverkad till säljaren.
  2. "Anpassningsbar" kontra "inte överlåtas." Tilldelningsbart lease-eget innebära att leasetagaren kan ge en annan person möjlighet att köpa fastigheten vid inställd köpeskillingen. En klok säljare kommer att sätta i en "icke överlåtbar" punkt se till att hon är skyddad i det fall att marknaden stiger och hyrestagaren är inte i stånd att köpa huset. I så fall kan hon sälja den till marknadsvärde till en annan part och inte riskera leasetagaren slår ett avtal med en investerare.
  3. Fördelar för hyrestagare: Leasetagare som fäster uthyrning till egna hem i en förbättrad marknad kan hitta värdet på huset de köper är större än inköpspriset (som fastställdes vid tidpunkten för undertecknandet av hyresavtalet till eget avtal) .
  4. Nackdelar för hyrestagare: Det finns en viss risk för hyrestagare som söker hyresavtalet till egna. Människor som söker en hyra till egna arrangemang brukar det eftersom de inte kan kvalificera sig för ett bostadslån på tiden. Om ekonomi en person i detta arrangemang inte förbättras till den punkt där hon kan kvalificera sig för ett lån när inköpsdatum anländer, står hon att förlora hyran premie över hela hyresavtalet fram till denna punkt. Om du är intresserad av hyresavtalet till eget avtal, vara säker på att din kredit, sparande och anställningsform kan få dig ett lån för att köpa när det är dags. Att ha ett hyreskontrakt till egen vilja inte säkra din förmåga att få ett lån för fastigheten, behöver du en långivare att kvalificera dig. Säljaren kommer fortfarande att kräva en inteckning åtagande. En annan risk för leasetagaren är en vikande marknad. Om marknaden ser en värdeminskning har leasetagaren välja att antingen standard hennes premie hyra eller köpa hem till ett pris som är högre än marknadsvärdet.
  5. Fördelar för säljaren. På en mjuk marknad, kan en säljare säkerställer att sälja sin egendom med hyresavtalet till egna. Om köparen standard efter ordet att hyra är upp, gör säljaren undan med premien pengar som samlas in. En ökad månadskostnaden är också till hjälp för kassaflödet av säljaren. Dessa intäkter kan sättas i besparingar eller användas för andra investeringar.
  6. Nackdelar för säljare. Om marknaden i området för bostäder ökar, kan säljaren vara i en position där hon låses in i en affär som ger henne med mindre än marknadsvärdet för sin egendom. Även om det finns en förändring i familjens planer, hälsa eller finansiella ställning under loppet av perioden hyra, är säljaren fortfarande omfattas av villkoren i det ursprungliga avtalet.
  7. Tillgänglighet. Lease-till-egna möjligheter är vanligast i en långsam marknad. I en het fastighetsmarknad, säljare är mer benägna att ta ut till högstbjudande, och inte erbjuder denna möjlighet till potentiella hyresgäster och köpare.
  8. Rättslig hjälp. Oavsett om du är en köpare / uthyrare eller en säljare, se till att du söker juridisk rådgivning.

Även om "Rent to Own" hem och avtal bär risken för båda inblandade parter, i många fall är de mycket positiva avtal baserade på fördelarna för båda. I en idealisk situation, får en säljare som vill extra pengar premie belopp i utbyte mot att tillåta en köpare som saknar resurser att köpa en möjlighet att få sig själv till en inköpsstället. Förtroende är också en viktig del av hyresavtalet till egna. Som säljare måste du ha förtroende för köparen att följa upp, och en köpare måste ha tro på att säljaren inte kommer att försöka finagle ett sätt att komma ur affären med premium pengar.