O2i

Hur utforma en nattklubb logotyp

Om du just har börjat med din nattklubb

Om du just har börjat med din nattklubb, kommer din högsta prioritet vara att öka ditt beskydd eller antalet av dina kunder. Det är vanligt sunt förnuft, men inte alla som går om att öppna ett företag tar hänsyn till detta. För att öka ditt beskydd, kan du annonsera din nattklubb och bygga upp sin image. Det är i denna senare uppgift som din nattklubb logotyp kommer att fråga mycket. Att lära sig att utforma en nattklubb logotyp, läsa resten av denna artikel.

  1. Identifiera karaktären av din nattklubb. Din logotyp bör återspegla arten av din verksamhet, liksom dess unika bland andra företag av liknande karaktär i ditt område. Vilken typ av koncept eller idé skulle du vilja att dina utsikter kunder att ha när de ser din nattklubb logotyp? Ta den här frågan på allvar när du konceptualisera din nattklubb logotyp och se till att begreppet eller idén är markerat och betonade tydligt och kreativt i din nattklubb logo.
  2. Studera hur andra nattklubbar utformat sina logotyper. Även om det här steget är helt valfritt, kanske du vill ha en känsla för vad dina konkurrenter har gjort med sina logotyper. Även helt frivillig, kommer det här steget kan du generera idéer om din egen logo design. Du kan då besluta om att avvika kraftigt från "flocken", eller att hålla sig till den förhärskande stilen. För att utföra detta steg, kan du studera de olika logo design av nattklubbar i ditt område genom att titta på deras flygblad eller bara genom att gå runt på stan.
  3. Upprätthålla en minimalistisk syn. Going for en minimalistisk design kommer att lägga till din logotyp är elegans och classiness. Ännu viktigare, minimalistiska logo design tenderar också att stå emot trender och variationer i marknadens behov. Detta råd gäller inte bara i linje med din logotyp ritning utan även valet av färger. Detta är inte en absolut regel, men som du kanske vill gå psychedelic på din logo design. Det viktigaste att komma ihåg är den typ av karaktär eller bild som du projicerar om ditt företag genom din logotyp.
  4. Starta ritning. Inte alla har den medfödda förmågan att omsätta idéer eller koncept till ritningar på papper. Ändå vara konstnär på denna punkt och rita en skiss eller utkast av din logotyp designkoncept. Om du är en av de få som har konstnärlig talang, bör detta inte vara svårt. Men, är utsignalen vid detta steg ännu inte den slutliga utformningen. Det kommer att behöva förfinas.
  5. Förfina din design. Du kan göra det själv, om du är en konstnär. I vilket fall, kan du rita ett slutligt utkast design vid handen. Eller så kan du använda grafikprogram som kan hjälpa dig. Såvitt grafikprogram är berörda, kan du använda några av de populära exempel Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Inkscape, eller The GNU Image Manipulation Program (GIMP). Men om du inte är konstnärligt begåvad, be någon-en vän, en kollega, en familjemedlem, en inhyrd professionell för att hjälpa dig att förfina din design. Kommunicera ditt koncept till grafisk designer så att hon eller han kan bygga ut exakt vad du har i åtanke. Visa din grafisk designer de skisser som du gjort så att konstruktören kan ha en aning om var man ska börja. Det kan också vara en bra idé att uppmuntra din grafisk designer att presentera dig med flera nya alternativ eller förbättringar av dina egna skisser.

Hur utforma en nattklubb logotyp. Identifiera karaktären av din nattklubb.
Hur utforma en nattklubb logotyp. Identifiera karaktären av din nattklubb.

När din nattklubb logotyp är klar bör du kunna använda det varhelst det behövs-på flygblad, på utsidan skyltning, på din webbplats, på visitkort, etc.