O2i

Hur ta reda på vem som äger en byggnad

Vissa byggnader är inte förvaltas av ägarna själva utan av fastighetsförvaltare. Du kan kontrollera vem som egentligen äger en byggnad genom flera steg. Dessa egenskaper bedöms av stadens skattekontor och kommer att visa vem de verkliga ägarna av fastigheten är. Söka efter byggnadens ägare kan kräva vissa legwork och några monetära kostnader. Ta en titt.

Hur ta reda på vem som äger en byggnad. Ring ett samtal till Stadshuset.
Hur ta reda på vem som äger en byggnad. Ring ett samtal till Stadshuset.

  1. Ring ett samtal till Stadshuset, rådhuset eller county hall där byggnaden är belägen. Eftersom dessa egenskaper är skattepliktig, be att få bli kopplad till skattemyndigheten utvärderarnas kontor. Du kan sedan fråga om den information som du vill veta, eller fråga om du kan se en handling för fastigheten, om det hade bytt händer. Du kan behöva lämna in en begäran till länet kontoret och betala den avgift de kommer att införa för att dra ut dådet och förse dig med en kopia.
  2. Om du kontrollerar ägandet av ditt hyreshus, kontrollera din hyresavtal. Namnet fastighetsägaren kommer att listas där. Om detta inte anges, bör fastighetsförvaltaren kunna berätta vem ägarna är. Annars kan du ringa stadsskatten utvärderarnas kontor och se om du kan få information per telefon. Om detta inte är möjligt, måste du gå besöka deras kontor och leta upp information på egen hand.
  3. Du kan också kontakta leasing eller samla medel för informationen. De bör kunna berätta vem byggherren är. Din länets register av gärningar är också ett annat kontor där du kontrollerar ägandet av en byggnad. Fastighetstransaktioner är offentliga register som du kan visa när en korrekt begäran har gjorts.
  4. Om byggnaden är ganska gamla, ställa några av de boende i din kommun för information. De får veta de verkliga ägarna av byggnaden eller till dess historia. Äldre invånare som har bott i samhället i evigheter är vittnen till utvecklingen av området och är bra källor till information.
  5. Ett annat sätt att hitta rätt information är att be hyresgäster och invånare i en byggnad. De kanske kan ge dig svaret om de har varit där för ett antal år. Du kan också försöka ta reda på den information som korskontroller adress och telefonnummer till var och vem den är listad under. Om detta inte är fastighetschef s, är chansen att adress och telefonnummer tillhör byggnadens ägare.
  6. Logga in på en stad webbplats och lokalisera Property länken Skatt Enkät om deras ekonomi avdelning. Du kan göra din sökning där genom att ge den exakta adressen till byggnaden.

Det kan ta lite legwork, tålamod och några små grå för att ta reda på vem som är ägare till en byggnad som du hyr, vistas i eller intresserade av någon anledning eller annan. Ibland hittar du information bara genom att chatta upp rätt personer eller använda ett metodiskt tillvägagångssätt för att hitta rätt information.