O2i

Hur ta emot och betala via en överföring av pengar

Teknik gör allting snabbt och enkelt

Teknik gör allt snabbt och enkelt. Följaktligen vår livsstil kräver snabbmat, snabb kommunikation, snabb service och snabba cash! Om pengar är berörda, ingen vill ha en fördröjning. Skicka och ta emot pengar är lättare nuförtiden via överföring av pengar. Om du är avsändaren följande steg kommer att vara din guide till en over-the-counter penningöverföring:

Hur ta emot och betala via en överföring av pengar. Registrera och hålla ditt kvitto.
Hur ta emot och betala via en överföring av pengar. Registrera och hålla ditt kvitto.

  1. Kontrollera att du har de nödvändiga dokument och andra krav när du besöker remittering center närmast dig: Legitimation såsom pass, företagets ID, körkort, och så vidare, hur mycket pengar du har för avsikt att sända, och platsen eller filialen där mottagaren föredrar att ta emot pengarna.
  2. Fyll i formuläret där du ska skriva detaljer såsom ditt namn, summa pengar som ska skickas och mottagarens uppgifter. Gör detta snyggt och tydligt!
  3. Betala motsvarande avgift som beror på hur mycket pengar du skickar.
  4. Registrera och hålla ditt kvitto, eftersom det ger dig ditt spårningsnummer. Vissa överföring av pengar byråer kallar det ett referensnummer eller kontrollnummer. Det vore bäst om du informera din mottagare av detta antal, eftersom det skulle underlätta transaktionen på sin ände.

Om du är mottagare, skulle det vara klokt att vara förtrogen med väsentligheter för att få dina pengar:

  1. Besök remittering center närmast dig. Kontrollera att du har en giltig legitimation när du identifierar dig. Inte utgör utgångna identifiering eller subtyp id-kort som inte har något nummer eller utgångsdatum. Om du inte vill göra din transaktion komplicerat på grund av detta, ge flera verksamma identitetskort.
  2. Fyll i formuläret där du är skyldig att skriva detaljer såsom ditt namn och avsändarens, hur mycket pengar du förväntar dig samt ditt spåringsnummer.
  3. Få beloppet och voila! Du kan nu använda pengarna för något behövs ändamål.

Eftersom internationell överföring av pengar är också tillgängliga online

Eftersom internationell överföring av pengar är också tillgängliga på nätet, kan du alltid göra din transaktion på Internet, där det är mer ändamålsenligt. Eftersom detta är ett kontantlöst läge för transaktionen, måste du vara registrerad för Internetbank. Du behöver ett bankkonto för att överföra pengar. Vid registreringen, följa dig helt enkelt användarvänlig guide för att fylla i nödvändig information såsom ditt namn och kontouppgifter.

Likaså

Teknik gör allting snabbt och enkelt. Besök remittering center närmast dig.
Teknik gör allting snabbt och enkelt. Besök remittering center närmast dig.

Likaså måste du ange namnet på mottagaren, adress och kontouppgifter eller den överföring byrå är där mottagaren föredrar att ta emot pengarna. Det finns också en tillhörande avgift för transaktioner på nätet, beroende på valutakurser och beloppet du ansvarsområde. Banken eller överföring av pengar byrå skickar sedan dina pengar till mottagarens konto. Med tanke på risken för nätfiske, men när du skickar ett online-överföring av pengar, är det klokt att använda din egen dator för att hålla ditt lösenord och finansiell information privat.

Med uppkomsten av institutioner betalningsförmedlingstjänster hela världen och tillgängligheten av Internet, har du ett antal alternativ till hands. Du kan jämföra som är lämplig för dig baserat på din plats och brådskande transaktion.