O2i

Hur säkert packa en platt TV för att flytta

Platta TV-apparater är oftast gjorda med LCD-skärmar och plasmaskärmar. Oavsett vilken typ av platta TV du har, dessa apparater är mycket dyra och är investeringar som du behöver för att skydda. När du flyttar TV: n till ett annat hus eller helt enkelt till en annan del av huset, måste du vara extra noga med att se till att TV: n inte är skadad. Den platta TV är mycket känsliga och kan skadas vid för mycket tryck har applicerats på skärmen. Här är hur du kan säkert packa TV för att flytta.

Original TV box

Hur säkert packa en platt TV för att flytta. Original-TV-box.
Hur säkert packa en platt TV för att flytta. Original-TV-box.

Original-TV-box. När du först köper platt-TV, se till att du tar bort det från den ursprungliga förpackningen noga, så att själva lådan inte är skadad. Vissa människor bända TV-ut från lådan med hjälp av ett hål från rutan bildar en fräs. Detta gör rutan oanvändbar i framtiden när du behöver flytta TV. Tänk på att rutan har alla omslag och frigolit eller kartong stöd som behövs för att packa TV. Håll de små kilar som placeras på hörnet och ned på TV, vilket kommer att hålla TV från att röra sig inne i lådan.

Omslag

Förpackning. Ta skumplatta som kommer med den ursprungliga TV-rutan och använda den för att täcka hela TV-apparaten. Vanligtvis kommer Skumarket vara tillräckligt lång för att tillåta dig att vira den runt TV: n två gånger. Detta kommer inte bara att hålla TV: n från att repas, men kommer också att förhindra skador från knapparna och bilagor i TV-apparaten. Kontrollera att TV: n hålls på en upprätt position medan den packas, eftersom TV-skärmen är oftast mycket tung och kan spricka av sin egen tyngd när den placeras på sin sida.

Skärm skydd. Ta bit kartong som följer med förpackningen och placera den framför skärmen. Detta kommer att ge ytterligare stöd till skärmen. Använd målare tejp för att fästa kartong framför skärmen. Målare bandet kommer att hålla kartongen på plats utan att lämna lim på ytan på teven. Om du har ytterligare kartong, använd detta för att säkra sidorna på TV-apparaten.

Original TV box. Förpackning.
Original TV box. Förpackning.

Undvika tryck. Medan förpacka TV i sin originalkartong, vara säker på att du har en partner att hjälpa dig. Två personer kommer att kunna bära TV-apparaten från två sidor, vilket kommer att avlasta från båda sidor av TV-apparaten. Undvik även att vidröra TV-skärmen när du hanterar TV.

TV fallet. Om du redan har förlorat eller kasseras originalkartong TV, kan du köpa eller hyra ett platt fall tv, vilket de flesta elektronik affärer använder för att flytta runt sina platta TV-apparater. Fördelen med att använda platta fall TV är att dessa har hjul och är konstruerade för att passa TV perfekt.

Flytta en dyr, delikat, och tung platta TV kan vara en utmaning. Men med dessa i åtanke, kan du röra sig säkert på TV runt huset eller att flytta det till en annan byggnad helt.