O2i

Hur prissätta en logotyp

Den nya och förbättrade (och rättvisa) sätt för båda parter

Att förstå hur man korrekt att sätta pris punkter är avgörande för alla företag. I den mystiska och förvirrande värld av grafisk design och tryck, det finns många saker som bara inte vettigt. Fråga två olika personer för en offert på visitkort och du får två olika priser.

Det verkar som ingen professionell verksamhet kan komma överens om något avlägset att göra med grafisk design och utskrift prissättning. Även om det finns många faktorer som kan gå in i detta (t.ex. overhead, anställda löner, girighet okunnighet, etc för företagare), är den största sinkhole av prissättning orättvisor hur man priset en företagslogotyp. För år prissättningen har varit överallt. Du hör historier om företag ha betalat 37320€ 746.270€ eller 25€ för en designer för att ha utformat en logotyp. Priset för en logotyp är överallt eftersom ingen riktigt vet hur man ska prissätta en logotyp.

Hur prissätta en logotyp. Bottenvåningen Priset är 375€ för att starta.
Hur prissätta en logotyp. Bottenvåningen Priset är 375€ för att starta.

Det bör påpekas att logotyper prissätts annorlunda än alla andra grafiska design tjänster. Logotypen konstruerad för ett företag är det enda grafiskt utformad pjäs som ett företag kan avskriva som en tillgång. Ett företag kan sälja en logotyp, de kan inte sälja visitkort och kuvert det skrivs.

Helst bör logotyper vara prissatta på hur många människor kommer att se det. Ju fler människor som ser logotypen, kan den mer en designer betalt för logotypen. Men så enkelt som det kan låta, frågan är alltid, "Hur man får till det priset?"

Under mina 14 år som grafisk design och illustration företagare, ha utformat hundra av logotyper för olika kunder, har jag kommit fram till ett bergsäkert sätt att besvara denna fråga. Mitt svar är rättvis, ärlig, pålitlig och, viktigast av allt, konsekventa för varje bransch som kräver en logotyp utformad.

Den nya och förbättrade (och rättvisa) sätt för båda parter. Lägg sedan till 75€ per anställd.
Den nya och förbättrade (och rättvisa) sätt för båda parter. Lägg sedan till 75€ per anställd.

Detta är den lösning:

  1. Bottenvåningen Priset är 375€ för att starta.
  2. Lägg sedan till 75€ per anställd. Ju fler människor som ser en logotyp, är det mer värdefullt logotypen, eller egentligen mer som en designer kan ta betalt för logotypen. Om ett företag just har börjat och det är ett enmansföretag, debitera dig 450€ 375€ att starta och därefter 75€ för varje anställd regeln. Om ett företag har funnits ett tag och har 350 anställda, betalt 26500€ igen 375€ för att starta, och sedan lägga till 26120€ för varje anställd. Det gör att räkna ut en logotyp enkel och okomplicerad. Du kanske tänker att 26500€ för en logotyp är väldigt dyrt, men tänk på det här sättet: Om ett företag har 350 anställda, och endast betala varje anställd 10€ per timme på en 40 timmars arbetsvecka, sedan kombineras löner är 5.432.840€. I detta exempel är en faktura på 26500€ förmodligen kostnaden för att köpa allas nya pennor, sarkastiskt betyder att det är mycket rimligt och rättvist för alla inblandade.

Detta har snabbt blivit den nya branschstandard för hur priset logotyper. Andra pris punkter och god affärspraxis som gör att du kan befalla topp dollar för dina tjänster kan enkelt läras via online affärer klasser .