O2i

Hur organisera ditt fall ID-stöld

Om du blir utsatt för identitetsstöld eller identitet bedrägeri

Om du blir utsatt för identitetsstöld eller identitet bedrägeri, är det viktigt att du har en detaljerad handlingsplan innan du gör något. Dina organisera färdigheter kommer i förgrunden som du samlar dokument och underlag för att rensa ditt namn. Det kan vara lång och mödosam och kan ta tid. Följ riktlinjerna nedan om hur man organiserar arbetet med att förbereda för din ID-stöld fallet.

Du måste ha fullständig och korrekt dokumentation av varje sak som kommer att genomsyra när du börjar ditt fall förberedelse.

Hur organisera ditt fall ID-stöld. Anmäl identitetsstöld till rätt myndigheter.
Hur organisera ditt fall ID-stöld. Anmäl identitetsstöld till rätt myndigheter.
 1. Anmäl identitetsstöld till rätt myndigheter. Om du har utfärdat en arresteringsorder, kontakta brottsbekämpande organ eller domstol myndighet som utfärdat ordern. Ta identitetskort med dig - körkort, pass, SS kort. Lämna en rapport om täcknamn och insistera på att du är ett offer för identitetsstöld. Notera namnet på den tjänsteman som tog emot din rapport, datum och tid när du lämnat in rapporten.
 2. Skicka korrespondens till alla berörda i fallet med rekommenderat brev och begäran om mottagningsbevis. Behåll en kopia av ditt brev, inklusive den tid du postade brevet, datum för utskick, och mängden porto som du betalat. Gör samma sak för e-post. Be mottagaren att bekräfta mottagandet av ditt meddelande med den ursprungliga inkluderad.
 3. Gör en logg över alla dina telefonsamtal inklusive datum och tid, den person du pratade med, vad samtalet handlar om och frågor som ni har diskuterat.
 4. Samla alla dina bevis för att bekräfta att du är offer och inte bedragare. Gör kopior av din födelseattest, personnummer, ditt körkort och pass. Fotokopia också ditt kreditkort räkningar, kontoutdrag som visar kontonamn och inkluderar primära och sekundära kontoinnehavare, om något. Gör samma sak för telefonräkningar som visar din mobil och siffror hem. Gör en lista på din hemadress och ditt e-postadresser, även ditt arbete adress och telefonnummer.
 5. Ha en detaljerad berättelse om när du upptäckte stölden och vilka omständigheter ledde till upptäckten av stölden. Inkludera den exakta adressen, etableringar, placering och namnen på de personer som sagt att du anklagas för att vara bedräglig eller skälen för uppsägning av ditt kreditkort eller polis som stoppat dig för en trafikförseelse.
 6. Förbered en lista över alla de finansiella institutioner som kreditkortsföretag och banker som du har kontaktat att anmäla dem för identitetsstöld och begäran om annullering av kreditkort och frysning av konton tills ärendet är löst. Inkludera alla namn, telefonnummer och adresser till personer som du har talat med.
 7. Skriv ut e-postmeddelanden som du har fått om fallet och fotokopia fax som du har skickat eller tagit emot. Fotokopia kontoutdrag och bokstäver efterfrågan i samband med identitetsstöld som du har fått från banken eller kreditkortsföretag.
 8. Det kommer att hjälpa utredningen om du kan ge en detaljerad logg över bedragare verksamhet sedan du upptäckte stölden. Samordna med kreditkortsföretag för att skicka dig alla misstänkta inköp verksamhet som har framkommit innan du där kunna anmäla stölden. Få en kredit rapport från TransUnion, Equifax och Experian.
 9. Bevara originalen alla bevis och underlag som du skickar ut och lägga till lämpliga myndigheter. Också göra din egen fil kopia av alla de dokument som du lämnat för att förhindra felplacering av viktiga original.
 10. Håll alla dina filer, inklusive att lösa fallet även efter att det har lösts. Dessa kommer att vara mycket användbart när irriterande fel dyker upp då och då.
 11. För att helt radera den dåliga posten efter ärendet har lösts, begäran om en "nyckel namn switch" inom det straffrättsliga databaser så att ditt namn kommer att bli ett alias och bedragare namn eller en "John Doe" kommer att bli den främsta namn.

De förfaranden för att rensa ditt namn och ditt rekord varierar från stat till stat och i vissa fall från jurisdiktion till jurisdiktion. Det är därför mycket viktigt att du vet det processuella förfarandet i ditt tillstånd.