O2i

Hur man väljer packtejp

Det finns olika typer av förpackningar tejp som kan användas för olika ytor. Det finns tryckkänsliga tejper, tätningsband, gaffers tejp, akryl tejp och silvertejp. Om du ska packa bort något, är det bra att känna till olika typer av packtejp som du kan använda så att du kan försegla dina lådor och behållare tätt. Genom att göra detta, behöver du inte oroa dig för någon manipulation av innehållet i förpackningen.

Här är de typer av förpackningar tejp och när du kan använda dem:

Hur man väljer packtejp. Gummerat papper tejp.
Hur man väljer packtejp. Gummerat papper tejp.

  • Tryckkänslig tejp. Den tryckkänsliga tejpen kan också kallas PSA tejp eller helt enkelt, tejp. Denna typ av band kan hålla sig till en yta utan behov av värme eller vatten. Det är inte bara används för förpackning, är det också används för att hålla utrustning på plats, maskering, sårförband, spikar används för produktion skott och som band används i sporter som lacrosse och hockey. Den andra sidan av dessa självhäftande band kan vara av plast eller tyg.
  • Glödtråden tejp. Filament band är en typ av tryckkänslig tejp som vanligtvis används för tätning förvaringslådor. De vanligaste bredderna för en glödtråd tejp är 12 eller 24 millimeter. Filament band kan användas i fabriker eller hemma. De brukar komma med en tape dispenser så att du enkelt kan försegla dina lådor utan att behöva klippa den starka och tejp med sax.
  • Gummerat papper tejp. Gummerat papper tejp är en annan typ av band som kan användas i förpackningar. Dessa band är vanliga i fabrikerna av papper och kartonger, oftast inom förpackningsindustrin. Dispensern för denna typ av band är större än den normala dispenser eftersom den används mest för tyngre arbeten.
  • Akryl tejp. Akryl tejp är ett lim som används för att täta sega material. Materialet är hög styrka så det är bra för olika tillämpningar. Bortsett från förpackningar, kan akryl band även användas för biltillbehör. Med denna typ av band är bättre än att använda fästsystem för ditt fordon. Du kan få denna akryl tejp från 3M.
  • Förtryckta band. Förtryckta tejper används i förpackningar lådor som innehåller ömtåliga material. Det är ingen större skillnad mellan en förtryckt tejp och andra band förpackningar. Den enda skillnaden är att förtryckta band har tryck på dem som säger "bräckliga" eller annan varning utskrifter så att du inte behöver skriva på lådan.
  • Gummi lim. Gummi lim packtejp används för ytor med extrema temperaturer. Detta är vanligtvis används i ett kylrum eller det kan också användas i varma förhållanden. Det är bra med denna typ av förpackningar tejp är att den behåller sin klibbighet även när den utsätts för olika förhållanden.

Dessa är några av de packtejp som du kan använda för olika förhållanden. Du kan läsa mer om de olika typer av band genom att besöka några band tillverkare, såsom Packtejp Depot. Du kan besöka webbplatsen vid pacakingtapedepot.com .