O2i

Hur man väljer en mottagare

Döden är aldrig en lätt ämne att tänka på, men det är något vi alla behöver för att förbereda. Tillsammans med en vilja, måste du ange en mottagare, eller någon som kommer att få dina pengar livförsäkring i händelse av din död. Inte säker som att plocka? Här är några tips som hjälper dig välja rätt mottagare.

Steg 1

Hur man väljer en mottagare. Kom ihåg att din make har förpliktelser för.
Hur man väljer en mottagare. Kom ihåg att din make har förpliktelser för.

Tänk på dina barn. De första människorna du bör tänka på när din mottagare är dina barn. Det är de som är beroende av dig mest. Och de är de som kommer att drabbas hårdast om du dör. Utan en förälder där för att stödja dem, kommer dina barn behöver få sina grundläggande behov som avses, såsom mat, kläder och husrum. De behöver en högskoleutbildning så småningom också. Och om du har några barn med särskilda behov, se till att deras vård kommer att fortsätta efter du passerar på. Se till att du tilldela tillräckligt med pengar för dina barn i händelse av din död.

Steg 2

Kom ihåg att din make har förpliktelser för. När dina barn har lämnats för, bör du också överväga att namnge din make som förmånstagare (åtminstone delvis). Din make kommer att ta över alla dina ekonomiska ansvar när du dör. Om du har en inteckning, en bil betalning, ett personligt lån eller andra finansiella åtaganden, inte belastar din make med extra skulden. Istället namnge honom eller henne som en fördel för ditt liv försäkring så att han eller hon kommer att ha mer än tillräckligt med pengar för att leva bekvämt på efter alla dina egna skulder har betalats.

Steg 3

Ta hänsyn till alla andra familjemedlemmar du har. Dina närmaste familjemedlemmar inte kan vara den enda anhöriga du har. Finns det någon annan i ditt liv som ser till dig för att få sina egna behov tillgodosedda? Kanske har du en äldre familjemedlem som uppskattar de extra pengar du skicka henne sätt varje månad. Eller kanske du har ett syskon som inte har någon annan att vända sig till, men du för stöd. Se till att du lämnar lite pengar för de andra människorna i ditt liv som du föreskriver.

Steg 4

Ta hänsyn till alla andra familjemedlemmar du har. Utse några pengar för att täcka dina skulder.
Ta hänsyn till alla andra familjemedlemmar du har. Utse några pengar för att täcka dina skulder.

Utse några pengar för att täcka dina skulder. Om du inte är gift eller om du inte vill lämna din personliga skulder till dina barn eller make, se till att en del av pengarna från ditt liv försäkringskassan går att täcka dina egna skulder. Och du kanske inte tror det, men begravningar är dyra också. Vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att dina begravningskostnader kommer att täckas ur egen ficka, och inte din familj är.

Steg 5

Överväga att donera en del av din förmögenhet. Om, efter namnge alla dina familjemedlemmar som mottagare, har du fortfarande pengar kvar, överväga att donera den till en god sak. Det finns många välgörenhetsorganisationer där ute som skulle kunna använda finansieringen. Vem vet? Du kanske har en byggnad, en park eller en händelse som namnges i din ära om din donation är tillräckligt stor.


Se till att du kommunicerar dina önskningar om fördelningen av ditt liv försäkring pengar tydligt din advokat eller liv försäkringsbolag. Du vill vara säker på att mottagarna du väljer får de pengar som du lämnade dem.