O2i

Hur man väljer en grupp term livförsäkring

Koncernen livförsäkring är en typ av försäkring som gäller för den täckta grupp på exakt samma sätt. Denna typ av försäkring kommer att ge fördelar till den täckta enskilda bidragsmottagare när personen dör under den tid då politiken. Det är den vanligaste typen av försäkring hos arbetsgivare, på grund av det faktum att det är billigare jämfört med individuella politik täckning.

Hur man väljer en grupp term livförsäkring. Förstå vad gruppen livförsäkringar och medel täckning.
Hur man väljer en grupp term livförsäkring. Förstå vad gruppen livförsäkringar och medel täckning.

Välja lämplig grupp sikt livförsäkring är avgörande för varje medarbetare. Det kommer att avgöra den finansiella stabiliteten i familjen för den anställde om han dör. Om du vill veta hur man väljer en bra grupp term livförsäkring, här är några några tips att följa.

  1. Förstå vad gruppen livförsäkringar och medel täckning. Arbetsgivare brukar erbjuda denna typ av försäkring för sina anställda. Det är en typ av begreppet försäkring, vilket innebär att det finns en förfallodag för försäkringsskydd. Vanligtvis kommer löptiden runt den period då den anställde normalt går i pension, cirka 65 till 70 av ålder. Denna typ av försäkring är vanligtvis ingår i en anställds förmån paket, vilket innebär att arbetsgivaren normalt betalar för premier. Mängden täckning beror oftast på den politik som väljs av arbetsgivaren.
  2. Kontrollera om du kan konvertera den politik som en individuell försäkring. När du väljer en grupp term livförsäkring, är det bäst att du väljer en politik som kan omvandlas till en individuell försäkring. En individuell försäkring är en typ av försäkring som täcker endast en enda person. Du kan välja en enskild term politik eller enskilda hela politik. Valet beror på dina preferenser. Denna flexibilitet är mycket praktiskt för de anställda, särskilt när de inte längre är med det företag som tillhandahöll koncernen sikt planen livförsäkring.
  3. Välj en politik som inkluderar täckning för funktionshindrade anställda. Vissa grupp livförsäkring ger täckning för funktionshindrade anställda. Eftersom arbetstagarens funktionshinder kan uppstå från icke-arbetsrelaterade olyckor, funktionshinder täckning är användbart för vissa anställda.
  4. Välj en politik som inte kräver fysisk undersökning. Vissa anställda får inte vara kvalificerad för försäkring på grund av vissa medicinska eller fysiska problem. Välja en grupp term livförsäkring som inte ber om en fysisk undersökning är till nytta för de anställda som inte är kvalificerade för andra försäkringar.
  5. Begär information från försäkringsbolag. Det är viktigt att samråda med olika försäkringsgivare innan det blir en grupp långsiktig plan livförsäkring. Olika försäkringsbolag kan erbjuda olika täckning. Välj en som erbjuder bra täckning för ett rimligt pris.

Du bör också kontakta din revisor innan du köper en grupp term livförsäkring. Se till att du är medveten om de fördelar och nackdelar med den försäkring du kommer att få.

Dessa är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt grupp term livförsäkring. Tänk på att om den anställde sägs upp från företaget, de har möjlighet att fortsätta försäkringen så länge de gör de nödvändiga betalningarna eftersom företaget inte längre kommer att göra betalningar.