O2i

Hur man väljer den bästa streckkodsläsare för din ansökan

Tekniska framsteg har omvandlat alla typer av applikationer

Tekniska framsteg har omvandlat alla typer av applikationer. I en värld av skanningsteknik var laser sökmotorer tills nyligen, som anses vara den mest kraftfulla och tillämpas i alla typer av scanning ansökningar. Men dessa har också blivit omsprungen av 1D och 2D kameror som inte bara är mer tillförlitliga men också mer kraftfull. De är därför används med ett större antal enheter som behöver den extra kapacitet sökmotorer.

Det finns två motstridiga uppfattningar om den bästa tekniken för en handhållen streckkodsläsare. Sådana som rör laserskannrar är övertygade om att laser är bäst, medan de bekanta med avbildningstekniker anser att detta är mer tillförlitlig, mångsidig och ger värde för pengarna.

Sanningen om vilken teknik som är bäst, bestäms av den miljö där den används. All teknik är mycket effektiva i hur de är avsedda för, med det grundläggande kravet att användas i lämplig miljö där de är lämpliga. Både laser och teknik avbildning har varit i bruk sedan de infördes för flera år sedan, och ständiga innovationer och uppgraderingar har gjort dem lämpliga för de nyaste tillämpningar. Men bildteknik har visat sig vara överlägsen nu med den senaste utvecklingen som har gjort det möjligt att läsa olika typer av streckkoder, och därmed dess användbarhet har utvidgats.

Allt detta ändras på marknaden scenariot för skannrar och det är svårt att mäta vilken skanner skulle visa sig vara bäst för din ansökan. Följande guide skulle hjälpa att avgöra vilken man skulle visa sig vara det bästa för programmet i fråga.

Linjära Imagers

Linjära värmekameror använder vad som allmänt kallas CCD-teknik eller laddningskopplad anordning. CCD när den används i en linjär imager, fångar olika nivåer av reflekterat ljus från barer och utrymmen som finns i en streckkod och sedan omvandlar dem till videosignaler. De fasta tillståndets komponenter i användning också i prylar som enheter Bildinsamling och enkla skannrar, exempel på vilka inkluderar enkla fax och sofistikerade prylar som digital-och videokameror och linjära kameror.

Linjära Imagers behöver en ljuskälla egen för att ge optimal prestanda. Detta kommer från låg effekt, lång livslängd lysdioder eller LED. Ljuset kan kopplas hela tiden eftersom det knappt drar ström och har en lång livslängd utan trigger som krävs för att slå på den. Vissa bildläsare har triggers i sin design tillsammans med vilolägen för att spara ström särskilt när batteridrivna enheter är i bruk.

Hur man väljer den bästa streckkodsläsare för din ansökan. De streckkoder som ska skannas.
Hur man väljer den bästa streckkodsläsare för din ansökan. De streckkoder som ska skannas.

Linjära värmekameror vara mer tillförlitliga än laserscanner eftersom de är solid state-enheter. Laser värmekameror använder mycket snabbrörliga speglar för att flytta strålen över hela streckkoden. Lasern Imager belyser streckkoden med ljus från LED och sedan dess lins hjälper till att fokusera bilden av streckkoden på CCD-komponenten i kameran. Streckkoden data tas emot genom tillämpning av en eller flera algoritmer efter enkel process för läsning identifierar rännorna och toppar i signalen. Processen aktiveras av analog-till-digital-omvandlare samt programvara som används av processorn. Den takt med vilken denna process sker beror på hur snabb processorn och mjukvaran effektivitet. Således kan användaren finna skannern "kvick" eller långsam.

Linjär bildteknik är inte ny och har varit i bruk under en längre tid

Linjär bildteknik är inte ny och har varit i bruk under en längre tid, men det är de senaste framstegen som gjorts i denna typ av teknik som har gjort dess prestanda vida överlägsen än någonsin tidigare. Nästa generation av kameror använder finesser och avancerade sätt att läsa videosignaler, har särskilda avkoda programvara och hårdvara som förbättrar hastigheten, läser framgångsrika och djup-of-field. Det ger dem möjlighet att skanna skadade och dålig kvalitet streckkoder också med lätthet.

Laserscanner

Laserscanner har länge ansetts vara bra artister främst på grund av avsökningsområde de erbjuder eftersom de kan läsa streckkoder på ett avstånd av flera meter. Stora symbol utskrifter kan göra skanning möjligt från och med 35 ft De använder en laserstråle tillsammans med oscillerande speglar som hjälper till att flytta strålen framåt och bakåt över streckkoden i fråga. Ett antal konfigurationer finns tillgängliga för att uppfylla kraven i en mängd olika applikationer skanning. Således de kunde vara standardsortiment, lång räckvidd, hög densitet, vidvinkel eller mycket synliga etc. skannrar Laser är särskilt användbara för skanning ansökningar från truckar i en lagerlokal, eftersom streckkoder kan läsas utan att gå av gaffeltruck varje gång.

Andra kan lasrar fokuseras på en mycket liten stråle, och på grund av dess enda frekvens eller ljuset är koherent, inte strålen inte sprids alltför mycket över det föreskrivna avståndet. Detta möjliggör diametern av strålen att förbli små trots det breda frekvensområde.

Emellertid är den andra sidan av laserscanner att de är dyrare än linjära kameror, och deras rörlig del, förlorar den oscillerande spegeln sin placering under en tidsperiod, som i sin tur påverkar skanning prestanda. Laserscanner utgör också säkerhetsrisker. Europa uttrycker sin oro över hög energi laser påverkar ögon, och USA är oroad över säkerheten för barn med laserscanner in bostäder för användning i e-handel.

Tekniska framsteg har omvandlat alla typer av applikationer. De miljömässiga förhållanden där skannern är att fungera.
Tekniska framsteg har omvandlat alla typer av applikationer. De miljömässiga förhållanden där skannern är att fungera.

Både laser scanners och linjära kameror finns som fasta och handhållna enheter. Handhållna enheter fungerar vid lägre scanningshastigheter eftersom de huvudsakligen används för att skanna stationära symboler. Detta kan ligga i intervallet mellan 35-300 avsökningar per sekund. Fast position skannrar är high-end hastighet skannrar eftersom de är knutna till transportörer och måste snabbt söka innan den korsar symbolen som ska skannas. Hastigheten här är så hög som 600-1800 gånger per sekund.

Scanner Urvalsprocessen

Både laser scanners och linjära kameror har vissa gemensamma drag och leverera goda resultat men båda har också några unika egenskaper som gör dem idealiska för specifika sådana. Därför valet måste bygga på grundval av scanning aktuella ansökan, betyder det innebär scanning på avstånd, vilken typ av streckkoder måste skannas arbetsmiljö och budget. Således de avgörande faktorerna är:

  • Scanning avstånd och den produkt som ska skannas. Linjära värmekameror ger utmärkta resultat vid intervall mindre än 18 inches, medan lasrar är mer lämpade för avstånd över 18 inches.
  • De streckkoder som ska skannas. Båda skannrar kan läsa alla större symbologier som kod 128, Code 39 och EAN / UPC. De senaste linjära kameror är perfekta för koder med större kod densitet med smal bar bredd mellan 2-5mil och med kod bredd till 8 inches för X-mått mellan 10-20 mil.
  • Källan och tillståndet hos den streckkod som ska skannas. Återigen linjära streckkoder är bättre skannrar eftersom de kan läsa dåligt tryckta annons skadade streckkoder.
  • De miljömässiga förhållanden där skannern är att fungera. Skannrar som är solid state kära utan några rörliga delar är säkrare och skadefri. Därför linjära kameror är pålitliga mer än laserskannrar som är utrustade med rörliga speglar för att fånga streckkoden bilden.
  • För att läsa streckkoder utanför datorskärmar, linjära kameror visa sig vara bättre lämpade speciellt i applikationer som konfigurerar ett antal enheter.
  • Snappy prestanda förväntas skannrar och här linjära imager igen bevisar bättre utom i de fall koder måste skannas från ett större avstånd.

Ha i åtanke dessa faktorer kan den bästa scannern väljas med lätthet.