O2i

Hur man utvecklar en utmaning anställd wellness

Ett ökande antal företag som vill hålla tillbaka sina vårdkostnader lär sig att utveckla en utmaning anställd wellness som kommer att motivera och inspirera sina medarbetare att förbli frisk, aktiv och frisk.

Att veta hur man designar rätt utmaning anställda wellness för ditt företag är viktigt för dess framgång. Först måste du upprätta en budget och sedan besluta om dina övergripande mål. Är du ute efter att minska mängden sjukdagar anställda tar, minska antalet rökare eller hjälpa anställda att känna sig motiverade mot att förlora vikt eller äta fler alternativ vegan mat?

Hur man utvecklar en utmaning anställd wellness. En framgångsrik anställd hälso utmaning har en bestämd tidsgräns.
Hur man utvecklar en utmaning anställd wellness. En framgångsrik anställd hälso utmaning har en bestämd tidsgräns.

Bestäm ett tema för din utmaning och om anställda kommer att delta individuellt eller som gruppmedlemmar i en avdelning. Anställda kan utmanas att samla poäng genom att delta i en viss lista med aktiviteter eller åtgärder som är wellness relaterade.

Anställda kan vara motiverade att samla fler poäng genom att ges ett incitament än må bättre, sluta röka eller gå ner i vikt. Beroende på din budget, kan du erbjuda en lista med priser eller material bonus som kommer att tilldelas en enskild anställd eller anställd team när de har nått en viss punkt nivå inom hälso utmaning. Bland de bästa incitament priser att erbjuda inkluderar presentkort till lokala gym, restauranger vegan eller spafaciliteter förmåner anställda som extra semesterdagar, utökade timmar lunch, gratis måltider i bolaget cafeterian eller nära-på reserverad parkering, samt varor främjar hälsa och företagets logotyp som träningsutrustning, mössor, solskydd, stegräknare, motion och yoga videor och kokböcker som kommer att inspirera de anställda att äta hälsosamt när matlagning mat hemma. Och även nominella prispengar kan inte vara beat när det gäller att locka intresse för medarbetarna.

En framgångsrik anställd hälso utmaning har en bestämd tidsgräns

En framgångsrik anställd hälso utmaning har en bestämd tidsgräns, så att de anställda har någon måldatum att skjuta i fullföljandet sina mål. Tillkännage starten och slutdatum för tillräckligt med tid att trumma upp lite spänning och intresse. Lägga upp utmaningen datum på bolagets kalender eller hemsida.

Kick off utmaningen anställda wellness med någon sorts företag händelse som kommer att hjälpa medarbetarna att känna entusiasm delta samt främja och uppmuntra så många som möjligt att delta. Övervaka anställda framsteg genom att lägga ut den på företagets hemsida eller med affischer i den anställdes breakroom eller cafeterian.

Hur man utvecklar en utmaning anställd wellness.
Hur man utvecklar en utmaning anställd wellness.

Likaså har en avslutningsceremoni för den anställde hälso utmaning som tjänstemän i bolaget eller avdelningschefer kan personligen gratulera de individer eller grupper som har träffat sin utmaning mål, samt att dela ut priser eller belöningar för att delta. Denna ceremoni kan också tjäna dubbla plikt som ett sätt att tillkännage nästa utmaning medarbetarnas hälsa och sin kommande startdatum.

Både företag och anställda har garanterat fördelar genom att delta i en anställdas hälsa utmaning. Inte bara anställda blivit mer hälsomedvetna, företag märker en tydlig minskning av sjukdagar och hälsopåståenden försäkring.