O2i

Hur man undviker bedrägerier skuldkonsolidering

Fler och fler européer sjunker djupare i skuld på grund av lågkonjunkturen och på grund av banker och finansinstitut gör det lättare för en gemensam konsument att få lån och krediter. Om personen inte vet hur man ska hantera dessa lån och kreditlöften, kommer han att falla illa i skuld och kan ha svårt att klättra ur den. Lyckligtvis har många finansiella institutioner ser problemet och har hittat en lösning för att ge dessa typer av människor lite andrum. I grund och botten en skuld Consolidator kommer buyout alla befintliga lån du har med olika fordringsägare och ge dig en gårdsstöd som kommer att vara billigare och hanterbar för dig. Processen kan även ge dig en potentiellt lägre ränta att betala dina lån. Det enda problemet är att vissa företag har vuxit upp och använder denna typ av tjänster att lura dessa stackars konsumenter. För att undvika att välja en tjänst skuldkonsolidering som bara kommer att leda dig till fler problem än lösningar, här är några tips du kan följa.

Hur man undviker bedrägerier skuldkonsolidering. Kontrollera med federala och statliga myndigheter.
Hur man undviker bedrägerier skuldkonsolidering. Kontrollera med federala och statliga myndigheter.

  • Kontrollera med federala och statliga myndigheter. När du erbjuds en tjänst skuldkonsolidering från ett företag som du inte är bekant med, skulle det vara klokt av dig att kolla runt med statliga organ och myndigheter om företaget innan du tar på deras ganska tilltalande förslag till dig. För att kontrollera om företaget är legit och ansedda, överväga frågat din statliga justitieministerns kontor eller Federal Trade Commission. Fråga om respektive bolag är legitimt och har en ansedd meritlista. Du kan ringa staten Attorney General kontor direkt eller så kan du välja att kontrollera med Federal Trade Commission genom att logga in deras hemsida på ftc.gov . Ett annat alternativ som du kan utforska är att kolla med Better Business Bureau för att se om det finns några in och i väntan klagomål från andra människor om respektive bolag.
  • Lämna inte ut ditt personliga och privata information. Ett annat sätt att skydda sig från bedrägerier skuldkonsolidering är att begränsa den information som du ger dem så att de kan lämna anbud för dig. Normalt kommer en skuld Consolidator bara begära namnet på dina fordringsägare, det belopp du är skyldig till varje borgenär och räntor per borgenär. För en offert, kommer de behöver aldrig ha dina bankuppgifter och personnummer. Om företaget erbjuder dig tjänsten frågar efter din personliga information, då de förmodligen scamming dig.
  • Se upp för vissa knep. Om en skuld Consolidator erbjuder dig en lägre månatlig gårdsstöd än alla andra företag du fick offerter från att vara medvetna om att detta är ett trick för att få dig i dörren. Om så är fallet är det mycket troligt att denna lägre månadsbetalning systemet kommer maskera högre ränta de kommer att debitera dig. Kom ihåg att dina fordringsägare ger aldrig olika priser till olika skulder förmedlare. De kommer att ge samma erbjudanden till alla skulder förmedlare. Så om någon erbjuder dig en mer tilltalande och lägre gårdsstöd, fundera på att läsa citatet inklusive det finstilta för att se om räntorna är samma eller högre. Se till att de bekräftar räntan muntligt och skriftligt på citatet och på kontraktet.

Bortsett från dessa tips

Bortsett från dessa tips, se till att kontrollera om dolda och extra avgifter innan man beslutar om företaget. Vissa skuldkonsolidering företag kan erbjuda dig en mycket låg gårdsstöd men kommer att döda dig med alla dolda avgifter. Återigen, se till att bara välja ett företag som har varje enskild detalj ute i det fria och öppna.