O2i

Hur man testar nya medarbetare och deras styrkor

De första veckorna av "nyanställda" är avgörande för både medarbetare och chefer. Arbetsgivarna måste säkerställa att de förstår deras arbetsbeskrivning, deras funktioner och vad som förväntas av dem. På samma sätt, den "nya hyra" kommer ytterligare bedöma vad företaget erbjuder och om han kan göra vad som krävs av honom. Detta inledningsskedet gör båda parter att utvärdera varandra och avgöra om det är en harmonisk passform för båda.

Hur man testar nya medarbetare och deras styrkor. Lägg ut färdplanen.
Hur man testar nya medarbetare och deras styrkor. Lägg ut färdplanen.

Anställda anlitade för sin erfarenhet och kompetens som matchar det öppna läget, men det kommer alltid att finnas utrymme för förbättringar. För att testa nya medarbetare, måste chefer tänka på följande:

  • Lägg ut färdplanen. På de anställdas första veckan, se till att du har satt förväntningar på dem. Genom att sätta mål och syften, kommer de att ha en klar uppfattning om vad organisationen förväntar sig av dem.
  • Var uppmärksam på, och adress, eventuellt missbruk. Vi vet alla att företagskulturen är knepigt att lära sig. Omedelbart tala med dem om du upptäcker några fel beteende och hjälpa dem att bekanta sig med det kollektiva företaget beteende.
  • Utnyttja den anställdes styrkor. Foster denna styrka genom att tilldela den anställde där han passar bäst. Chefer bör dra nytta av de anställdas upptäckte kompetens och injicera dem i organisationen möjligheter. Håll en öppen kommunikation med den anställde och vägleda dem till en karriär om potentialen är fläckig.
  • Bedöma deras skriftliga och muntliga kommunikationsförmåga. Båda är värdefulla tillgångar och en organisation skulle ha nytta av personal som är apt i båda områdena.
  • Hjälpa dem att bli mer bekväma med företaget. Som chefer bör du lära känna de nyanställda som du introducera dem till organisationen. Det gemensamma målet är att lära känna varandra och skapa ett stabilt förhållande som arbetsgivare och arbetstagare.
  • När du känner några svaga punkter eller några brister från den anställde, anteckna det. Du kan diskutera dem med den anställde och börja planera för prestationsutveckling och utbildningar. Få dem att förstå att dessa lärande och utvecklingsmöjligheter kommer att lägga upp sina kunskaper och karriär "investeringar".
  • Ha en erfaren medarbetare visar dem repen. Vara i maskopi med veteranen anställde och be honom att bedöma den nya hyra är uppmärksamhet och anpassningsförmåga. Ibland kan du bedöma en persons intellekt av de frågor han tar upp under orientering fas.
  • Chefer kan också testa för organisationsförmåga som en styrka. Detta är avgörande för alla företag organisation. Utvärdera den anställdes effektivitet som en projektplanerare genom att be honom att utveckla en.
  • Baserat på en bättre förståelse för dina färska anställdas meriter och svagheter, kan du avgöra vilka roller de bäst kan arbeta med.


Anställda som har dåliga första dagen erfarenheter

Anställda som har dåliga första dagen erfarenheter, mer som kastas in för att sjunka eller simma, är mindre benägna att visa sina styrkor. De kommer att känna att jobbet inte är detsamma som hur det var ursprungligen infördes under anställningsprocessen. Men om nyanställda är korrekt orienterad, kommer det att göra dem lyckligare på arbetsplatsen, kommer de att vara mer engagerad och mer benägna att stanna hos bolaget för ett stort antal år.