O2i

Hur man tar bort nycklar från en gammal skrivmaskin

Det kan komma en tid att det är bäst att ta bort nycklar från en gammal skrivmaskin. Du kan behöva rengöra tangenterna, eller du kanske behöver ersätta dessa. Du kan också överväger att återanvända nycklarna till din gamla skrivmaskin för en kreativ strävan som gör hantverk projekt. Det finns flera sätt som du kan använda knapparna på din skrivmaskin på ett mycket kreativt sätt samtidigt som en gammaldags syn på din båt projektet.

Hur man tar bort nycklar från en gammal skrivmaskin. Börja med att förbereda den lilla tygstycke.
Hur man tar bort nycklar från en gammal skrivmaskin. Börja med att förbereda den lilla tygstycke.

Enkelt, är det inte en svår uppgift att avlägsna knapparna på din skrivmaskin. På bara några minuter kan du ha en eller några eller ens alla knapparna på din gamla skrivmaskin bort.

Vad du behöver för att avlägsna nycklarna till din gamla skrivmaskin är tre husgeråd som är mycket lätt att hitta. Först av allt, du behöver en liten tygbit. Färgen på duken spelar ingen roll alls, bara så länge som tyget är rent och torrt. Andra, du behöver en klo hammare. Detta är i grunden ett hushåll och snickeri verktyg som främst används för att dunka spikar i något och även för att extrahera spik från ett objekt. Slutligen behöver du en lång tång, som är till att klippa, ompositionering och böjning trådar.

  • Börja med att förbereda den lilla tygstycke. Detta kommer att användas för att ge skydd till nyckeln som ska tas bort. När du trycker en liten tygbit under knappen för den skrivmaskin som du ska ta bort, kan repor och oavsiktliga skador undvikas.
  • Med trasan tryckt under nyckeln tas bort, placera klo slutet av hammaren i mellan nyckeln och tyget och bänd uppåt så varsamt som möjligt. Var försiktig om nyfikna nyckeln rakt upp så att det inte blir någon skada. Du hittar det mycket enkelt eftersom nyckeln dyker omedelbart.
  • Om i fall nyckeln inte lossna med lätthet, använd lång tång i stället för klo hammare. Ha ett bra grepp med nyckeln tas bort och göra små rörelser det ur hur det placeras på skrivmaskinen.
  • Det finns fall där nycklarna till skrivmaskinen är endast bleka av på grund av tid. Du kan sätta åtgärda dessa fall bara genom att ta bort nycklarna och ersätta dem med nya. Ett annat sätt att hantera dessa ärenden är genom att klistra in skrivas ut tecken som måste placeras ovanpå bleka bort nycklarna. Har din egen sätt att ge ett nytt utseende till din gamla skrivmaskin och njuta detta verktyg medan det fortfarande här.


Skrivmaskiner har länge blivit inaktuella på grund av datorer och andra mer moderna sätt att mata in information, såsom pekskärm enheter. Ändå kan du hitta behovet av att avlägsna skrivmaskin nycklar, oavsett om rengöring, för konstverk, eller återvinning. Detta kan enkelt göras med hjälp av små enheter som bända bort nycklarna.