O2i

Hur man startar ett produktionsbolag

Produktionsbolag är de som ansvarar för att skapa och utveckla filmer, tv-program och spelar skede. Som sådan är produktionsbolaget direkt kontroll för att finansiera projektet. När det gäller mindre produktionsbolag, kan det vara så att de inte har tillräckligt med ekonomiskt stöd för att stödja ett projekt. Således produktionsbolaget kommer att vara den som ansvarar för utarbetandet av projektet, då de kommer att sälja eller marknadsföra den till en studio (för filmer eller TV-program) eller scenkonst trupper (för pjäser). Om du är intresserad av att producera filmer, tv-program eller spelar scenen och tjäna från dem, kan du starta din egen produktionsbolag. Följande kommer att ge dig några rekommendationer om hur man startar eget produktionsbolag.

  1. Samla de personer du vill partner med. Om du inte har tillräckligt med ekonomiska medel för att etablera produktionsbolaget som en solo venture, leta efter människor som skulle vara villiga att bygga upp ett partnerskap med dig för att starta produktionsbolaget. En av de största rollerna för producenter av ett projekt är att hitta finansiering, särskilt om du inte redan är super rika.
  2. Brainstorm och bestämma vilket område du vill fokusera i. Eftersom du kan nästan ge allt från film till pjäser, avgöra vilken som är din nisch. Det är att vara kommer enklare att hantera om du fokuserar på ett område endast ser som du bara starta ditt företag. Det är också bäst att plocka projekt som är likartade, så ditt produktionsbolag kan vara känd för en viss typ av film eller tv-show eller teaterpjäs. När du vet vilken typ av produktion du vill fokusera på kan du börja leta efter projekt från författare och andra källor.
  3. Tänk på ett namn för din produktionsbolag. Namnet på ditt företag bör spegla hur originell och kreativ du kan vara eftersom detta skulle ge en bra bild för ditt företag. Kontrollera att det inte finns några andra produktionsbolag med samma namn, eller ett annat namn.
  4. Registrera namnet du har beslutat om. Eftersom ett produktionsbolag är ett företag, kommer du att krävas av federal lag att registrera firma. Helt enkelt ansöka om ett intyg om antagna namn och överlämna det till registret över Deeds kontoret.
  5. Ansök om ett företag licens. Du kommer inte att kunna driva produktionsbolaget om du inte har licens och tillstånd att göra affärer.
  6. Skaffa en arbetsgivare nummer skattebetalare identifikation. Du kommer att krävas för att få en arbetsgivare nummer skatte-ID, speciellt om du kommer att anställa människor att arbeta för ditt företag. Du kommer att kunna få detta nummer skattebetalare ID från IRS kontor där du planerar att sätta upp din produktionsbolag.
Hur man startar ett produktionsbolag. Samla de personer du vill partner med.
Hur man startar ett produktionsbolag. Samla de personer du vill partner med.

När du har alla nödvändiga federala inlämnade dokumenten och arkiveras, kan du börja producera dina pjäser. Få din kreativitet flödar, och skriva skript för TV-program, filmmanus eller spelar skede och sälja manuset till ett annat företag.