O2i

Hur man startar ett företag dator reparation

Du kanske är intresserad av datorer

Du kanske är intresserad av datorer - varför inte du vända detta intresse till en inkomst-genererande yrke? Uppmuntras av det faktum att en PC reparationsservice, särskilt när etablerade och njuter av en solid kundbas, kan ge i en ganska lukrativ inkomst. Nya företagare gynnas ofta av online-klasser i ekonomi och förvaltning - klicka här för att ta reda på hur lätt det är att anmäla dig till en online-skola.

Om du vill starta en karriär i den här branschen, här är några bra tips som hjälper dig att komma igång:

Bestäm din kundbas. En av de första saker som du måste göra är att avgöra vem som skulle bli din målgrupp. Detta beror på att när du har övervägt denna faktor, skulle du kunna planera din verksamhet och reklam strategi bättre. Förresten, kom ihåg att en dator reparation företag är fortfarande ett företag. Dator kunnande är viktigt, men det är ledning, kampanjer, ekonomisk planering etc. Till exempel, om du bestämmer dig för att ha lokalbefolkningen som dina kunder, och sedan välja att göra din annonsering låg skala men intensiv. Sätta upp flygblad på lokala företag, särskilt relevanta sådana, såsom Internet caféer eller i närheten av butiker som säljer datorer, eller gå från dörr till dörr och dela ut ditt visitkort till invånarna. Om du väljer att tillgodose företag, kan du välja att gå specialiserad. Till exempel kan du närmar dig en rektor och fråga om han behöver någon att hålla skolans datorutrustning och programvara. Om du får denna verksamhet så har du vunnit själv en solid nisch. Det skulle dock innebära att du intensivt studera den företags särskilda program och operativsystem. Du kan också erbjuda dem särskilda priser för större beställningar och tjänster. Kom ihåg att ju mer väl bevandrad du är om dina kunders viss dator behöver mer oumbärlig du kommer att vara med dem.

Hur man startar ett företag dator reparation. Ange de tjänster du skulle ge.
Hur man startar ett företag dator reparation. Ange de tjänster du skulle ge.

Kolla in tävlingen. Ge dig själv lite tid att besöka andra dator reparation centra i ditt område för att kolla in deras tjänster, priser och produkter. Efteråt använda de uppgifter som du har sammanställt för att planera detaljerna i din egen verksamhet. Bestäm ditt pris för varje specifik tjänst, och det är en bra idé att lägga lite extra till din tjänst för att uppmuntra kunderna att välja att anställa dig. Till exempel erbjuder reparation på platsen, ger realtid online chatt rådgivning till lojala kunder, och ge freebies såsom rengöring hårdvara lösningar och tidskrifter PC. Håll koll på de problem de ställs inför med sina datorer, spela in dem alla i en fil, och nästa gång du besöker, fråga dem om deras problem igen. Detta hjälper dig att skapa en rapport med dina kunder och visa att du verkligen vill arbeta med dem för att maximera sin dator effektivitet. Om dina kunder ser dessa egenskaper hos dig kommer de definitivt att avstå andra, kanske mer erfarna konsulter dator reparation och huvudet automatiskt till dig när de stöter på ett problem med sin dator.

Ange de tjänster du skulle ge. Även på verksamheten planeringsstadiet måste man vara specifik om vilka tjänster du skulle erbjuda dina kunder. Dessa tjänster kan allmänt PC och laptop reparation, borttagning av virus, dataräddning, programuppdateringar, dator felsökning och hårdvara reparation. När du har angett den här listan, är detta viktigt - se till att du hela tiden uppdatera din kunskap om dessa färdigheter. Saken om datorer är att nya program, modeller och även virus är ständigt på uppgång, och varje techie värd sitt salt bör kunna hålla jämna steg med denna tekniska utvecklingen. Det är viktigt att du gör dig själv att vara en värdefull rådgivare till dina kunder och du kommer att skörda frukterna när du har byggt själv en nöjd kundbas.

Marknadsför ditt företag. Som tidigare nämnts

Marknadsför ditt företag. Som tidigare nämnts, det beror på din kundbas. Du kan välja att göra dina kampanjer lokalt eller på en större skala (t.ex. genom att inrätta en webbplats, gå industri mässor och seminarier och ge ut dina visitkort där och ta ut annonsutrymme i ditt län tidningen). Det viktigaste här är det - du måste låta folk veta om ditt företag.

Bestäm din företagsmiljö. Du skulle behöva tänka på var att ställa in din butik dator reparation. Om du vill arbeta hemifrån, är en möjlig lösning för att konvertera ditt garage i din verksamhet bas. Om du inte har ledigt utrymme hemma, sedan överväga att hyra ut kontorslokaler. Vara medveten om att du skulle behöva spara mer kapital för detta. Se till också att du har ca 6-9 månader till ett värde av dina levnadskostnader i ditt bankkonto innan du startar ditt företag, vilket skulle ge dig ersättning under de tider då ditt företag kommer inte att tjäna tillräckligt ännu.

Du kanske är intresserad av datorer. Marknadsför ditt företag.
Du kanske är intresserad av datorer. Marknadsför ditt företag.

Kom ihåg att för att inrätta ditt företag dator reparation, en äkta kärlek till datorer och avser med människor skulle hjälpa dig att tänka på hela den här satsningen inte bara som en ockupation, men ett kul sätt att försörja sig. Och eftersom du är så dator kunniga, ta enstaka online-kurs i verksamhet kommer att vara det perfekta sättet för dig att hålla dina kunskaper skarp!