O2i

Hur man startar ett eget företag datorstöd

Datorer ger numera nästan all information som du någonsin kan tänka dig. Dock är inte alla bra med datorer, och vissa människor behöver datanörd för att hjälpa dem att göra smärre korrigeringar eller ens stora reparationer. Ett bra sätt att tjäna en bra ström av intäkter är genom att köra din alldeles egna företag datorstöd. Nästan varje person kan starta denna typ av verksamhet, förutsatt att de genomgår lämplig utbildning och har viss erfarenhet när det gäller att hantera datorer.

Du kan starta din verksamhet som en informell

Du kan starta din verksamhet som en informell en. Till exempel kan dina grannar vara medveten om att du är väl insatt i reparation och underhåll av programvara och hårdvara. Du kan tjäna bra pengar på det här. Men om du väljer att gå köra en fullfjädrad företag, här är några saker att ta hand om.

 • Hur man startar ett eget företag datorstöd. Du kan starta din verksamhet som en informell.
  Hur man startar ett eget företag datorstöd. Du kan starta din verksamhet som en informell.

  Business licens. Ett verksamhetstillstånd visar att ditt företag är legitimt, och kommer att bidra till att ge dina kunder förtroende för att deras datorer är i goda händer. Detta gör också att du berättigad att få företagsförsäkringar, små lån, och andra förmåner som företagare beviljas.

 • Marknadsföringsmaterial. Hand outs som dessa är ett stort plus när du börjar ditt företag. Publicera dem på offentliga platser, såsom styrelser gemenskapsbulletin, skulle också hjälpa. De flesta av dina kunder och klienter blir hemdator ägare i ditt närområde, så det är ganska logiskt att göra dig känd för dem omkring dig.

 • Visitkort. Ett telefonkort kommer definitivt vara praktiskt så att folk kommer ihåg dig när de behöver hjälp. Du kan lämna flera kort med etableringar inom närliggande områden, såsom fotoframkallning butiker.

 • Kör en webbplats eller blogg. Med en online-närvaro är också viktigt i ditt företag. Eftersom ditt företag är att ge stöd till datoranvändare, är det en bra idé att låta potentiella kunder att hitta dig på nätet. Du behöver inte en flashig hemsida, men en enkel, lättnavigerad sajt kommer att göra. Din webbplats bör innehålla kontaktuppgifter som siffror företagets telefon, e-post och även ett mobilnummer, där de kan nå dig medan du arbetar i området. Du kan även inkludera de tjänster du kan erbjuda dina blivande kunder.

När det gäller de nödvändiga färdigheter och verktyg, här är några områden som du kan fokusera på när man kör ditt småföretag.

 • Hur man startar ett eget företag datorstöd.
  Hur man startar ett eget företag datorstöd.

  Windows färdigheter. De flesta av dina kunder sannolikt skulle använda en variant av Windows som sitt primära operativsystem. Därför bör du vara bekant med det inre arbetet i Windows, inklusive registret tweaks och fixar.

 • Malware kunskap. Malware är ett stort gissel för datoranvändare, och ändå inte alla har den know-how för att förhindra skadlig kod och bota sina datorer om de får äventyras.

 • Håll datorprogram hands. Att ha olika program på sidan kommer att vara användbart. Till exempel skulle boot skivor hjälpa dig att diagnostisera problem på datorer som inte kan starta upp ordentligt. Windows Ultimate Boot disk kommer definitivt att hjälpa igenom tuffa diagnostisera och reparera problem. Du bör också hålla en kopia av den senaste anti-virus program och patchar till hands.

 • Känn din hårdvara. Inte alla datorproblem är programvaran. Vissa korrigeringar kan kräva att du byta några delar. Detta är särskilt lätt för stationära datorer, där du kan ibland behöva byta ut delar. Men för laptops, skulle detta kräva mer avancerade verktyg och kunskap.

Driva ett företag datorstöd kan vara en lönsam verksamhet om du har en jämn ström av lojala kunder som kommer till dig i nöden. Precis som med alla företag, måste du vara beredd att både i fråga om teknisk förmåga och marknadsföring för att göra ditt företag att blomstra.