O2i

Hur man stänger en försäljning via telefon

Det är svårare att göra en försäljning via telefon. Det är också lättare att säga nej eller hänga upp telefonen än det är att gå ifrån en levande säljare.

Här är några tips som hjälper stänger som handlar via telefon:

Le när du pratar i telefon

Le när du pratar i telefon. Även om du bara pratar med din klient på telefonen, är det viktigt att hålla ett leende på läpparna. Kunden kommer säkert höra det när han svarar. Du kommer troligen rymmas när du har en vänlig röst.

Ha en bra introduktion

Hur man stänger en försäljning via telefon. Le när du pratar i telefon.
Hur man stänger en försäljning via telefon. Le när du pratar i telefon.

Ha en bra introduktion. De första meningarna som du säger till kunden via telefon ska ansluta din kund rätt i. Se till att din första uttalanden är intressant så att du kan få och behålla uppmärksamheten hos kunden.

Var redo med din spiels

Var redo med din spiels. Vet du vad du ska säga rätt från början till sista farväl. Du måste ha vad man ska säga härnäst i åtanke. Du måste vara beredd att svara på de frågor som de kan ha. Ett snabbt svar innebär att du vet vad du pratar om och förmedlar förtroende. Förtroende säljer och gör dig mer trovärdig. Om de uttrycker vissa tvivel, måste du veta vad du ska säga för att få dem tillbaka på den affären. Dessa färdiga svar kallas spiels. Vet dina spiels väl. Memorera dem och vet när du ska använda dem.

Vara fast. Fråga din kund öppnar slutade-frågor så att han kommer att prata med dig och du kommer att lära dig vad han egentligen vill. Ge honom tid att svara på dina frågor och inte rusa in honom i den. Vara fast men inte alltför kraftfullt.

Lyssna på kunden

Lyssna på kunden. Människor tenderar att glömma detta, lära sig att lyssna. En telefon är ett sätt att kommunicera på två sätt. Lyssna på din kund och undersöka honom. Försöka förstå honom, och anpassa din stil, graden av tal-, röst-och leverans, beroende på din kund.

Ha en bra attityd

Ha en bra attityd. Har rätt attityd. Le och vara säker och ange telefonsamtal med avsikt och tro att ni kommer att göra en försäljning i slutet av samtalet. Hur ska du få honom att tro på dig om du inte ens tror på dig själv?

Vet du vilken produkt du säljer

Le när du pratar i telefon. Ha en bra introduktion.
Le när du pratar i telefon. Ha en bra introduktion.

Vet du vilken produkt du säljer. Berätta för honom vad du försöker sälja. Tala om för honom hur produkten kommer att uppfylla sina behov. Ge honom alla funktioner, fördelar som du har över produkterna och de extra fördelarna med att få produkten från dig.

Stänga affären. Om du har kommit till den punkt där du har berättat din kund om produkten, är det dags att be om ordern, inte hur många han vill och när vill han att få det. Fråga efter beställning. Vissa försäljare glömmer att göra detta.

För att citera en känd film "Kom ihåg dina ABC. Alltid att stänga." Det är precis vad du behöver för att komma ihåg när du försöker avsluta en affär vid telefonen.