O2i

Hur man ställer in en budget familjehushåll

Om inte din familj har en pengar träd som växer och bär frukt direkt i din egen trädgård, måste du veta hur man ska fördela pengar till de olika kostnader som ditt hushåll ådrar varje månad. På så sätt kommer du att kunna avgöra hur mycket inkomst du behöver för att tjäna, eller vilka andra utgifter du kan avstå så att du inte kommer att vara i underskott. Förfarandet kallas budgetering. Och det är inte en alltid enkel process, men det kan vara roligt och resultatet blir ganska givande.

Som en familj, måste du leva i ditt sätt. Av denna anledning är budgetering mycket avgörande för framgångsrik förvaltning och underhåll av ditt hushåll. Efter allt, har du inte ett pengar träd och din inkomst är inte obegränsad. Så, med de begränsade resurser som du har, måste du veta vilka du behöver allokera resurser till. Hur exakt ska du gå om att skapa en familj budget? Ta en titt på följande tips för några användbara råd.

Hur man ställer in en budget familjehushåll. Först av allt, vet den allmänna principen för att undvika underskott.
Hur man ställer in en budget familjehushåll. Först av allt, vet den allmänna principen för att undvika underskott.
  • Först av allt, vet den allmänna principen för att undvika underskott. I affärer och finans språkbruk, det finns en term som kallas underskott. Det är en generell term för att hänvisa till situationen när ingången är inte tillräckligt för den nödvändiga produktionen. I lekman sett är det villkoret när du spenderar mer än du tjänar. I skapandet av din familj budget, kan du försöka sträva efter break-even, det vill säga att tjäna tillräckligt för att betala för kostnader och med ingenting kvar efteråt. Men, är det fortfarande en bättre idé att spara lite extra efter de kostnader har dragits av.
  • Mot bakgrund av detta är det allra första viktigt steg i budgetering för hushållet att avgöra hur mycket du regelbundet tjänar. Detta innebär att du bör bestämma vem tjänar regelbunden inkomst i hushållet och som bland dem bidrar till hushållets pengar. I de flesta fall kommer källan till medlen vara antingen eller båda föräldrarna. Bestäm hur mycket den sammanlagda regelbundna inkomster är för ditt hushåll. Ta inte med tillfälliga inkomster som du får från extrajobb eller bisyssla arbete, om du inte anser att sådana inkomster att vara regelbunden och stabil.
  • Sedan behöver du ange de månatliga utgifter som ditt hushåll gör varje månad. Detta inkluderar tjänster (vatten, el, telefon, etc.), livsmedel, förnödenheter och non-food livsmedelsbutiker (t.ex. toalettpapper, tvål, schampo, etc), gas och transport, och så vidare. Du måste också inkludera representationskostnader som du ådrar regelbundet (t.ex. filmer, resor, korta semestrar osv). Efter detta, identifiera de kostnader som du inte kan leva utan och de kostnader som du säkert slänger utan att riskera din överlevnad. Summera alla månatliga utgifter.
  • Sedan, subtrahera din totala månatliga utgifter från din totala hushållsinkomsten. Finns det fortfarande lite pengar kvar? Eller är resultatet ett negativt värde? Om resultatet är negativt, är du spendera mer än din familj tjänar. Om resultatet är noll, har du ett break-even budget. Om resultatet är positivt, så kolla hur stor den överblivna medel. Om medlen är tillräckligt stora, kan du placera dem i besparingar eller använda dem för något annat. Om du spenderar mer än du tjänar, måste du skära ned på de icke-väsentliga kostnader.
  • Hittills har man endast fastställas dina utgifter mönster. Nu försöker utarbeta en budget plan. Den här är ganska lätt. Lista alla viktiga utgifter, lägg dem alla upp, multiplicera summan med ett värde mellan 4% och 6%. Lägg den procentsats som det ursprungliga beloppet. Den nya summan är en budget mängd väsentliga kostnader plus en viss marginal för oförutsedda utgifter (t.ex. i fråga om plötsliga prishöjningar). Sedan, subtrahera summan från din totala månatliga hushållsinkomst för att se om du fortfarande har överblivna pengar som du kan spara. Om du gör, mycket bra och god. Om inte, försök att fastställa sätt att minska mängderna av dina utgifter.

En budget är inte en regel

En budget är inte en regel. Snarare är det en guide för utgifter. Se det mer som en gräns för utgifterna, som du bör försöka att inte överskrida, annars riskerar du att gå in i underskott.