O2i

Hur man skriver ut kvitton för online köp

Online betalningar för utförda tjänster köpta och produkter har blivit så enkelt att vem som helst med ett kreditkort eller ett PayPal-konto kan åstadkomma det. Det har blivit ett mycket bekvämt sätt för många människor att göra sina inköp i bekvämligheten av sina egna hem. Även bokning och köp av ett flygbolag eller kryssning biljett kan göras enkelt. Den enda skillnaden mellan online och regelbundna köp i butiker är att online-köp inte ge ut papper kvitton. Varje transaktion är elektronisk och kommer endast motivera ett elektroniskt kvitto som antingen visas på din webbläsare eller skickas till dig som en bekräftelse på ditt inköp. Självklart kommer du vill ha en papperskopia mottagit några online köp av skatteskäl och för att hålla koll på din ekonomi. Verkligheten är att du kan skriva ut en papperskopia av en elektronisk mottagning lätt och med inget krångel alls.

Webbläsare visade kvitton

Browser visas kvitton. De flesta webbplatser ger normalt en webbläsare visas inköp eller betalning kvitto för varje transaktion som du har gjort via deras hemsida. Efter avslutad deras ordning eller skapa formen och kodning av ditt kreditkort eller PayPal kontouppgifter, kommer webbplatsen omdirigera webbläsaren till servern genererade sidan där mottagandet kommer att ses som en bekräftelse av transaktionerna. För att skriva ut det, kan du söka efter den tryckta sidan alternativet i din webbläsare och det kommer att inleda utskrift med skrivaren. Kontrollera att en skrivare är installerad för att slutföra detta. Vissa webbplatser ger länkar för att ladda ner ditt kvitto till din dator som en PDF-fil. I de flesta fall är det mycket bättre eftersom du kan skriva ut den och ändå ha en digital kopia sparas på din dator också. Andra webbplatser kommer att skicka en kopia av kvittot till din personliga e som du bör ha gjorda när du slutfört sitt beställningsformulär.

Hur man skriver ut kvitton för online köp. Browser visas kvitton.
Hur man skriver ut kvitton för online köp. Browser visas kvitton.

Nedladdade PDF kvitto. Om du väljer att ladda ner en kopia av kvittot från hemsidan, så allt du behöver göra är att klicka på länken som finns för nedladdning på hemsidan och det kommer automatiskt att ladda ner den som en PDF-fil och spara den på din dator. När nedladdningen är klar, leta reda på filen och öppna den. Du behöver PDF-läsare som Adobe Acrobat Reader för att öppna filen. Så fort du öppnar filen, klicka på skrivarikonen längst upp menyn för att inleda utskrift. Se till att hålla en mjuk kopia av kvittot på din dator för framtida referens och som en säkerhetskopia.

Mailade kvitto

Mailade mottagandet. De flesta webbplatser kommer att skicka ett elektroniskt kvitto via e-post, som är vanligt i en HTML-eller textformat. För att skriva ut det, få tillgång till din e-post och leta reda på e-kvittot. Öppna den och klicka på Print-funktionen för att inleda utskrift. Ta inte bort den e-post som det kan fungera som en digital säkerhetskopia också.

Kopiera och klistra in

Kopiera och klistra in. Ett annat sätt att skriva ut ett kvitto är att kopiera de uppgifter om kvittot visas på din webbläsare eller e-post och klistra in den på en ew dokument på Microsoft Word. Markera detaljerna på webbläsaren eller e-post avseende mottagande och tryck på "Ctrl" och "C" samtidigt. Öppna ett Word-dokument och tryck på "Ctrl" och "V" samtidigt för att klistra in de kopierade informationen på word-dokument. Redigera format om det behövs och tryck.

Webbläsare visade kvitton. Nedladdade PDF kvitto.
Webbläsare visade kvitton. Nedladdade PDF kvitto.

Så snart du skriver ut kvittot för din online-transaktion, kommer du nu papperskopia bevis för transaktionen som du kan använda för dina skatter, följa upp leveransen av produkten du köpt, och att hålla reda på din personliga ekonomi.