O2i

Hur man skriver upp ett bud för ett kontrakt

Det finns två grundläggande faktorer för att skriva upp ett bud kontrakt. Den ena är att kunna ha en kommissionär för jobbet vet exakt hur du tänker svara på deras behov och hur de får bra valuta för sina pengar, och få dem plocka ut dig att göra jobbet åt dem. Ditt bud måste innehålla i detalj allt du erbjuder och bör lägga fram en korrekt beskrivning av vad din organisation handlar om. Det bör tydligt framgå vilken jobb du ska göra och vad du förväntar dig att betala för det. Det är bara naturligt att en kommissionär skulle förvänta ett väl utfört arbete och på den specifika tid förväntas. Med ett bud, kan du hjälpa kommissionären att avgöra om du är i rätt organisation för jobbet. Att skriva upp en framgångsrik bud kräver en noggrann planering och förberedelse. Du förväntas uppfylla vissa minimikrav. Underlåta att göra detta kan öka risken för ditt bud att inte läses eller ens övervägas. Här är de riktlinjer att följa när du skriver upp ett bud på ett kontrakt.

Hur man skriver upp ett bud för ett kontrakt. Uppfyller de normer som förväntas av dig.
Hur man skriver upp ett bud för ett kontrakt. Uppfyller de normer som förväntas av dig.

  • Uppfyller de normer som förväntas av dig. Det är viktigt att ditt bud ska uppfylla de förväntade villkoren. Detta inkluderar att förstå och kunna svara på allt som behövs och som tidigare nämnts, tillbringade erbjuda valuta för pengarna. Du måste också kunna ge en utförlig beskrivning av hur du tänker utföra jobbet, följ instruktionerna och möta deadlines. Du måste också ha både ett professionellt och positivt förhållningssätt.
  • Organisera ordning och struktur i ditt bud. Strukturen på ditt bud måste kunna få ditt erbjudande över så tydligt som möjligt. Du kunde ansluta vissa punkter och sektioner tillsammans, vilket gör att du inte går från en bit av information till en annan, eller röra upp bitar av data. Detta kan visa sig vara mycket förvirrande till kommissionären som i slutändan kan ge upp att känslan av vad du har skrivit. Dela upp din bud i sektioner och utnyttja bilder och andra diagram kan också hjälpa till att göra den mer effektiv. Men se till att inte över-använda dessa bilder som de kan också vara en orsak till förvirring. Du kan också inkludera en Sammanfattning skriven på den sista delen av ditt bud, regummering ert förslag och andra viktiga punkter som du kanske vill betona.
  • Ge bevis och exempel. Det är nödvändigt att kunna tillhandahålla vissa bevis och andra exempel för att förstärka de uttalanden och löften du placera på ditt bud. Lämnar vissa saker till en kommissionär fantasi är inte en bra idé. Dessa exempel måste vara relevanta för den punkt som du försöker göra. Förklara i detalj hur du tänker träffa alla de krav som ställs för att du ska uppfylla skulle också vara bra för ditt bud.


Du kommer att få instruktioner om hur du skickar ditt bud och det är viktigt att du följer dem. Dessa instruktioner kommer att låta dig veta hur ditt bud måste anges, ge specifika punkter som du kommer att behöva ta itu med, och vet datum och plats för inlämning. Se till att du följer dem till punkt och pricka, så att ditt bud kommer att ha en bättre chans att läsa och beaktas.