O2i

Hur man skriver förlåtelse brev att rensa kriminalregister

Samla rekommendationsbrev och annat material som behövs för att få en benådning

Förlåtelse brev är den ursprungliga begäran från en dömd gärningsmannen till regeringen som fann honom eller henne skyldig till ett brott. Denna första begäran ber regeringen att upphäva sitt beslut och förlåta gärningsmannen för brottet. Benådar sällan beviljas av någon regering, federala, statliga eller stad så detta kan vara en svår process.

Hur man skriver förlåtelse brev att rensa kriminalregister. Kontrollera din statliga eller federala regeringen.
Hur man skriver förlåtelse brev att rensa kriminalregister. Kontrollera din statliga eller federala regeringen.

För att öka dina chanser att få en ursäkt, så här för hur man skriver en benådning brev.

  1. Kontrollera din statliga eller federala regeringen. Innan du skriver en ursäkt brev du behöver veta riktlinjerna. Om du begär en ursäkt för ett federalt brott bör du kontakta amerikanska justitiedepartementet och kontoret för Pardon Attorney. Det finns särskilda riktlinjer för att begära en federal nåd. Delstatsregeringar kommer också att ha riktlinjer att följa så kolla med staten Attorney General för mer information innan du skriver ett brev.
  2. Kontrollera att du uppfyller riktlinjerna. Kom ihåg att varje jurisdiktion är olika och vilken typ av brott kan också ha olika riktlinjer. I vissa områden måste du vänta fem år efter att ha avtjänat ett straff för att begära en nåd, andra stater kan det vara mindre tid. Vissa har även en föredragen form för att begära en benådning som krävs för att följa ditt brev. Innan du börjar skriva brev ber om en benådning, vet de riktlinjer och se till att du träffar dem.
  3. Samla din dokumentation. Ofta kommer du att vara skyldiga att lämna en kopia av laddningen dokumentet åtalet, domen och straffet för brottet du har dömts för. Du kan också behöva dokumentation av de skäl du begär en ursäkt, och om du gör ett fall baserat på mental instabilitet måste du ge journaler för att dokumentera din ansökan.
  4. Be om rekommendationsbrev. Du bör också skicka rekommendationsbrev från din arbetsgivare, familj, vänner eller andra kontakter som kan stödja ditt resonemang för att begära en nåd. En rekommendation brev kommer också att ge dig en inblick i hur andra ser dina prestationer och kan vara till hjälp för dig när du skriver din formella brev. Igen vad bokstäver är lämpliga kan bestämmas genom vilken laddning du begär nåd för.
  5. Skriv brevet. Du tydligt bör framgå vilka avgifter du begär att benådas och varför. Var uppriktig och ärlig om din förfrågan. Om du har rehabiliterats och har fått anställning eller om du har betalat tillbaka skulden i samband med en stöld eller barnbidrag åtal bör du inkludera dessa omständigheter i motiveringen. Du ber att din kriminalregistret rensas en avgift du befanns skyldig till att begå så du måste ge ånger och upprättelse i din begäran om en benådning om det alls är möjligt.
  6. Ge rehabilitering historia. Erbjud detaljer i Er skrivelse av förfrågan om hur du har förändrat ditt liv. Inkludera rehabiliteringsprogram du har avslutat, tidigare anställningar och all annan tillämplig information som kan hjälpa benådning kontoret svara på din förfrågan.
  7. Begär och förbereda sig för en benådning utfrågning. Det benådning kontoret är inte troligt att bevilja din begäran från en enda bokstav. Slutet av ditt brev bör vara begäran om förhandling för att presentera ditt fall. Ge all den dokumentation du skulle ge vid en utfrågning så att benåda kontor kan avgöra det bästa tillvägagångssättet för ditt fall.

Skriva ett brev att begära en nåd tar arbete och introspektion. Du måste presentera en rimlig fall för varför du anser att förlåtelse kontoret bör erbjuda dig nåd. Var respektfull och presentera en logisk fall och du kan bara få ett positivt svar.