O2i

Hur man skapar och skriver ut hålkort

Med hålkort som en del av din affärsstrategi är en bra marknadsföring gimmick. Det är ett sätt att främja ditt företag och ett bra sätt att säkerställa att du har lojala och återkommande kunder. Hålkort är ungefär som rabattkort, som när de används i din butik för inköp eller användning av vissa tjänster, har stansade hål i dem. Om kunder har möjlighet att slutföra de nödvändiga slag i kortet, de belönas ett bestämt pris. Detta uppmuntrar dina kunder att hålla nedlåtande ditt företag, vilket är en bra sak.

Hur man skapar och skriver ut hålkort.
Hur man skapar och skriver ut hålkort.

Om du vill veta hur man gör hålkort, kommer den här artikeln visar dig hur:

Ett. Du behöver följande:

  • Microsoft Publisher eller något annat desktop publishing program
  • en skrivare
  • kartong
  • en sax
  • en hålslagare (helst en som är av en unik design)

Hur man skapar och skriver ut hålkort.
Hur man skapar och skriver ut hålkort.

2. Öppna din dator eller bärbara dator och öppna Microsoft Publisher. Leta efter "Ny publikation" och välj sedan på pilen som finns till vänster om "Blank publikationer." Bläddra nedåt och dubbelklicka på "visitkort". Du bör se ett tomt visitkort på skärmen framför dig. Allt som du har att göra på denna visitkort kommer också att ske på ett helt ark med visitkort.

Tre. Leta efter "Infoga"-menyn och välj "Textruta." Göra så infogar en textruta i visitkortet. Använd musen och klicka och håll för att dra textrutan mot mitten av visitkortet. Justera sidorna på textrutan så att den lämnar en tum av marginal på alla sidor av visitkortet. Detta blir ditt hålkort.

4. För att välja från ett urval av olika teckensnitt, bara leta efter "Format"-menyn och klicka på "Teckensnitt". Detta öppnar ett popup-fönster där du kan välja teckensnitt, teckenfärg och teckensnitt. Välj ett typsnitt som är stor nog att läsas. Du kan redan sedan skriva ditt företags namn och adress. Du kan också skriva in en kort beskrivning och riktlinjer för ditt hålkort promo.

Fem. Du kommer nu att behöva ha vissa former på kortet där hålen skall stansas. Att välja en form, öppnar "Rita" i verktygsfältet och välj "figurer". Om du vill ha cirklar på ditt kort, välj cirkeln och dra den till det övre vänstra hörnet av kortet. Om du vill ange särskilda belopp eller tjänster på hålet, högerklicka på figuren och välj sedan "Add Text."

6. Att göra flera cirklar eller figurer, högerklickar du på formen och väljer sedan "Kopiera". På höger sida av formen, högerklicka och sedan välja "Klistra in". Fortsätt att klistra cirklarna på marginalen som du tilldelas runt kortet.

7. Nu när du är klar, kan du skriva redan ut korten på ark tjockt papper och sedan klippa isär dem.

Din hålkort inte nödvändigtvis måste utformas på sätt som föreslås. Du kan designa ditt kort därefter till den design som du vill uppnå. Du kan ha större kort och olika former. Det är bara viktigt att du känner till grunderna så att du kan arbeta därifrån.