O2i

Hur man skapar en VVS-faktura

Om du är händig med rör

Om du är händig med rör, kan VVS vara en inkomstkälla för dig. Som med alla företag och yrke, måste du skapa en VVS-faktura som du kan använda för att hålla reda på dina betalningar och data som kommer att behövas för att lämna in din skatt. Här är hur.

  1. Tomma formulär. Ett av de enklaste sätten att skapa din egen VVS fakturan är genom att använda pre-formaterade faktura blanketter. Dessa finns i många butiker kontorsmaterial. Med dessa fakturablanketterna, behöver du bara fylla i tomrummen med information. Tomma former, dock inte kommer att hjälpa ditt företag att stå ut eftersom de alla ser likadana ut. Du kan dock skapa en skräddarsydd stämpel med din logotyp eller sigill, s att du kan anpassa VVS fakturan.
  2. Skapa din egen. För att bättre anpassa din faktura kan du skapa en egen med ett ordbehandlingsprogram som Microsoft Word. Du kan även använda andra program som Excel för att göra detta. Excel har massor av funktioner som kommer att göra fakturering enklare, men en nybörjare kan det vara svårt att manipulera programvaran.
  3. Faktura grunderna. En av grunderna som du behöver för att placera i fakturan är information om dina tjänster. Du bör placera dina kontaktuppgifter, ditt namn och namnet på VVS-företag som du har. Lägg i dag också. Alla dessa skall finnas på toppen av fakturan formen. Se till att ordet "faktura" tydligt skrivs ut som en header också, så att folk kommer att kunna enkelt identifiera fakturan. Lägg in din klients uppgifter samt, såsom kundens namn och det datum då transaktionen hade skett. Du bör också lägga spårningsnummer på fakturan för att göra det lättare för dig att spåra det arbete som ni har genomfört under hela månaden.
  4. Arbetskostnader. Mata sedan in på arbetsmarknaden som du har gjort för viss kund. Använd en tabell för att skapa utrymmen för arbetskostnader. De arbetskostnader bör ha en kolonn alla sina egna. I denna kolumn, lägga detaljerna i arbetet. Lägg in detaljer såsom antalet timmar som du har arbetat på en viss uppgift, såsom att byta rör och rörledningar i rörsystemet. Detta kommer att ge kunden en uppfattning om vilka tjänster du har faktiskt utförts, särskilt om kunden inte var närvarande under själva arbetet.
  5. Materialkostnader. I VVS, behöver du vanligtvis att köpa ersättare eller verktyg för att reparera skador på VVS-system. Du måste noggrant lista alla de objekt som du köpt för att avsluta projektet. Så mycket som möjligt, kommer du också att behöva hålla kvitton så att kunden kommer att få bevis på att de priser som du har skrivit ner är korrekta.
  6. Betalning. Slutligen, skriv ner olika betalningssätt som du vill få för utförda tjänster. Detta kan vara i form av en check, kontanter eller andra medel betalning. Också ange tiden för betalning av tjänster, som en påminnelse för kunden att betala.
Hur man skapar en VVS-faktura. Om du är händig med rör.
Hur man skapar en VVS-faktura. Om du är händig med rör.

Genom att skapa en egen faktura, kommer dina kunder att enkelt kunna identifiera det arbete som ni har gjort och lämplig ersättning för det. Dessa steg bör hjälpa dig att skapa din VVS faktura.