O2i

Hur man skapar en företagskatalog Information sammandrag

Stora företag och företag använder normalt företag information om sammanfattningen att öka arbetstagaren anställda relationer. I grund och botten kommer katalogen består av namnen på varje anställd samt andra relevanta uppgifter om sitt arbete i företaget. Normalt kan den här katalogen finns i bolagsstyrelser anslagstavlor och på begäran med personalavdelningen. Den kan användas bör någon i företaget behöver för att hitta en viss anställd eller avdelning inom samma företag. Eftersom detta är ganska bra att den allmänna effektiviteten hos alla företag eller företag, skapar en är nyckeln därmed det måste göras rätt. Här är några grundläggande steg på hur man skapar ett företag nummerupplysning sammanfattning hjälp av Microsoft Excel.

Hur man skapar en företagskatalog information sammandrag. Initiera microsoft excel.
Hur man skapar en företagskatalog information sammandrag. Initiera microsoft excel.

  • Initiera Microsoft Excel. Det bästa sättet att skapa databasen du behöver är genom enkel användning ett kalkylprogram som Microsoft Excel och tomt i den information du behöver. Naturligtvis måste du skapa och slutföra en mall för detta först.
  • Skapa mallen. När Microsoft Excel är igång öppnar ett nytt kalkylblad och börja märka varje kolumn. Vad du vill göra här är etiketten den första kolumnen med namnet på den anställde. Hoppa till nästa kolumn och märka det "jobbtitel" eller befattning. Hoppa till nästa och etikett det "avdelning". Kolumnen bredvid denna bör användas för telefonnummer följt av adress och överordnade. Du kan lägga till mer information som du vill men kom ihåg att märka kolumnerna i kalkylbladet att organisera det.
  • Skriv in informationen. När alla kolumner har märkts och mallen har, mer eller mindre, har slutförts börjar du skriva in informationen i kalkylbladet. Börja med namn, position, avdelning, kontaktnummer, adress och all annan information som du behöver för att fylla i baserat på mallen du har skapat. Nu kan du göra det manuellt, men om du försöker att sammanställa en lista över anställda i tusental, och sedan skriva in varje manuellt kan ganska tråkiga och tröttsamma. Tja, om du har en lista med anställda som redan sparats som en digital fil, kanske i MS Word eller PDF-format, kan du välja att importera data för att spara tid och ansträngning från att skriva.
  • Sortera listan. Sortera data när du fyller i tabellen kan göras på många olika sätt, men du kommer oftast behöver bara sortera det genom kolonnerna. Så om du vill organisera och sortera listan alfabetiskt, så kan du göra det på kolumn A som utsetts för de anställdas namn. Du kan också sortera data genom avdelning, position och även ta itu med.
  • Spara filen och skriv ut. När du har slutfört katalogen, skriv ut och distribuera den till alla anställda och efter några kopior på bolagsstyrelser anslagstavlor. Om ditt kontor är papperslös, så allt du behöver göra är att maila Excel-filen till alla anställda genom företagets e-post och du är klar.

Eftersom nya medarbetare kommer in i striden på månadsbasis, så skulle det vara klokt att uppdatera katalogen varje månad också så att du kan spegla förändringarna. Se till att du aldrig förlora denna katalog eftersom detta kommer att vara ditt primära databas som du bara behöver uppdatera regelbundet.