O2i

Hur man skapar en daglig budget: personlig budgetering

Tips för finansiell planering

Den månatliga budgeten är en av de vanligaste typerna av finansiella planeringsverktyg. Det är en budget där man bestämmer hur mycket pengar du spenderar i olika kategorier inom en månad. Eftersom de flesta människor ta emot betalningar från vecka eller månad, ger denna översikt budget en stor bild av tillgångar och skulder. En daglig budget fungerar på samma sätt, men det gör att du kan verkligen fokusera på dag till dag inköp. Skapa en daglig budget kan vara effektivt, eftersom det kommer att bli en daglig påminnelse till dig att du måste vara på rätt spår med dina personliga budgetering mål. Det tar en del arbete, men de besparingar du ser kan vara riktigt fantastiskt. Dessa budgetering tips hjälper dig med dina dagliga konsumtionsmönster.

  1. Spåra dina utgifter. Det första steget för att skapa en framgångsrik dagliga budget är att hålla reda på dina utgifter. Du måste antingen hålla dina kvitton eller skriva ner de pengar som du spenderar varje dag. Detta inkluderar små inköp som en läsk till stora inköp som nya möbler. Den innehåller kontanter, checkar, och kreditkortsköp. Vad det inkluderar inte är dina räkningar eller dina fasta kostnader. Dessa måste följas med hjälp av en månadsbudget. Vi skapar en daglig budget här, och det innebär att vi håller koll på dina rörliga kostnader, eller kostnader som förändras hela tiden. Att hålla reda på allt detta kan vara en mycket svår uppgift, men det är nödvändigt. Innan du kan skapa din dagliga budget, måste du se hur mycket pengar du spenderar så att du kan göra rimliga krav på sig själv. Du måste hålla koll på dina utgifter i minst en vecka - ännu längre, till exempel en månad, kommer att ge dig ännu bättre data att arbeta med. Håll dina kvitton och register snyggt och organiserat efter datum för nästa steg blir att göra dessa data du samlar in meningsfulla, och det kommer att bli mycket lättare att göra om du är organiserad.
  2. Figur våra var dina pengar tar vägen. Ni har spårat dina utgifter, och du har dina poster och kvitton för att bevisa det. Nu måste du ta dessa data och göra det meningsfullt för dig. Titta på informationen för den första dagen du höll koll på dina utgifter. Du kanske har köpt en kaffe och muffins på väg till jobbet för 5€ 0,32. På morgonen paus, du fick en läsk på automat för 5€ 0,00. Vid lunchen gick du ut och tillbringade 10€ 0,39. Efter jobbet, slutade du och fick några gas för 30€ 0,69 och lite mjölk i butiken för 5€ 0,39. Du tittar på de andra dagarna och du ser att varje dag får du som kaffe och muffins. Du köper läsk nästan varje dag. Du går ut för lunch ett par gånger i veckan och gasen och dagligvaror verkligen varierar.
  3. Bestäm vad du behöver och vad du vill. Du har räknat ut att i genomsnitt du spenderar 5€ 0,00 på frukost varje morgon. Du måste äta frukost men du måste äta ut hela tiden? Ett behov är något som är nödvändigt och en vill ha är inte. Du måste vara ärlig mot dig själv när du beslutar om dina artiklar är ett behov eller en vilja. Du kan besluta att du vill sänka din frukost kostar endast 5€ 0,00 per dag genom att äta hemma innan du åker på morgonen. Du bestämmer att du kan sänka hur mycket du spenderar på läsk på jobbet genom att föra din egen att arbeta och hålla dem på kontoret kylskåpet. Du bestämmer dig för att begränsa dig till att äta lunch ute till en gång i veckan och sedan resten av tiden du kan få din lunch. Gas är ett behov av att ta dig dit du behöver gå, men kombinera ärenden kan bidra till att minska denna kostnad. De livsmedel är behov men leta efter märken som kan kosta mindre och titta på försäljningen. Detta är bara exempel på hur du kan skapa din dagliga budget. Men du väljer att göra de förändringar är ett mycket personligt beslut och det är upp till dig. Se till att du skriver ner vad din nya budgeten är så att du kan hålla fast vid det.
  4. Implementera din budget. Detta är den tuffa delen. Du måste följa den budget som du har angett. Motstå frestelsen och tänk på att du kommer att spara massor av pengar genom att göra dessa förändringar. Om du känner för det är för mycket, då koncentrera sig på en förändring i taget. När du är bekväm med denna förändring, sedan börja arbeta på en annan. Om du upptäcker att du bara inte kan hålla sig till en återhållsamhet som du har fastställts för dig själv, då vara realistiska och gå tillbaka och göra ändringar i din budget att återspegla detta.
  5. Söka ytterligare hjälp. Om du befinner dig fortfarande kämpar med att skapa och upprätthålla en daglig budget, då är det dags att söka ytterligare hjälp. Det är en underbar bok som heter Make din lön Senast: Skapa en budget som du kan leva med Jason R. Rich. Jag älskar också programmet, Microsoft Money 2006, vilket inkluderar en förbättrad utgifterna tracker som gör det enkelt att spåra dina utgifter.

Skapa en daglig budget är en nödvändig personlig budgetering och finansiell planering uppgift för alla som vill bromsa hennes dagliga utgifter. Dessa budgetering tips kan hjälpa. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du sparar på kort sikt, och därför hur mycket du kan spara på dina långsiktiga mål, helt enkelt genom att hålla koll på dina utgifter och skapa en daglig budget.

Hur man skapar en daglig budget: personlig budgetering. Spåra dina utgifter.
Hur man skapar en daglig budget: personlig budgetering. Spåra dina utgifter.