O2i

Hur man skapar ekonomiska prognoser för ett nystartat företag

Skriva affärsplaner med rimliga prognoser

En företagare får inte ryckas med av spänningen i hans nya affärsmöjligheter. Även om denna entusiasm är oerhört viktigt (det kommer att göra succé mer sannolikt och visa finansiärer sitt engagemang för verksamheten), om den inte hejdas entusiasm visas i de finansiella prognoserna i affärsplanen kan det bli en skuld gentemot övertyga finansiärer.

Steg 1

Hur man skapar ekonomiska prognoser för ett nystartat företag. Basera prognoserna i forskning.
Hur man skapar ekonomiska prognoser för ett nystartat företag. Basera prognoserna i forskning.

Basera prognoserna i forskning

Forskning om storleken på marknaden bör kundernas behov, förväntade reaktioner konkurrenter och framtida trender ge alla bakgrunden för dina projektioner av tillväxt. Även om mycket av framtiden inte kan förutses finns det en hel del information om den här och nu, och finansiärer förväntar sig att förstå hur du kan projicera den typ av försäljning, kunder och marknadsandelar du gör i den nuvarande situationen. Om forskningen inte din styrka, kan du anlita en professionell konsult affärsplan att hjälpa dig med såväl forskning som utarbetandet och finansiell modellering.

Steg 2

Förklara beräkningar och antaganden

Skriva affärsplaner med rimliga prognoser. Förklara beräkningar och antaganden.
Skriva affärsplaner med rimliga prognoser. Förklara beräkningar och antaganden.

För att avgöra hur många kunder kan välja din produkt, kan du använda rationella omräkningskurser, som du bör förklara i din plan (kanske inom ett diagram format i den finansiella delen eller bilagor). Till exempel, en godisbutik med fokus på först på gångtrafik att stoppa in i butiken kan börja med det antal förbipasserande i målet demografiska i en genomsnittlig tid under kontorstid och sedan uppskatta vilken procentsats kommer att sluta i att ta en titt , hur stor del av dessa människor kommer att köpa och vad den genomsnittliga köpet storleken kommer att bli. Undersöka dessa priser för konkurrenter (kanske genom direkt observation om möjligt) är ett bra sätt att knyta dina egna nummer till forskning. Om din konkurrent är framgångsrik, har ett bättre läge, eller har en känd varumärke, se till att börja dina egna nummer mycket lägre att redogöra för dessa fördelar redan från början.

Steg 3

Undvik hockeyklubba

Den "hockeyklubba" avser grafer prognoser som visar företagets försäljning och resultat kvar på låga nivåer i början månader eller år av drift och sedan plötsligt skjuter i stratosfären med till synes obegränsad tillväxtpotential. Formen liknar en upprätt hockeyklubba grund av den nästan 90 graders ändring i grafen linje. Det finns inget sätt att projicera tillväxten av detta slag, eftersom det inte finns något sätt att säkerställa att en produkt eller tjänst kommer att ta bort på detta sätt. Skenande framgång för ett företag samt misslyckande kan leda till situationer där entusiastiska grundare tror en hockeyklubba är möjlig. Visa denna typ av tillväxt kommer bara att göra finansiärer tvivlar på din rationalitet och förmåga att fokusera på här och nu av förvaltningen, på grund av din framtidsvision av omvälvande framgång.