O2i

Hur man skapar effektiva PowerPoint - presentationer

Bildspel presentationer är mycket effektiva verktyg som gör presentationen av information och data mer livliga och underhållande. Det är en modern duk som kan innehålla ett brett spektrum av media från vanlig text till videoklipp. PowerPoint-presentationer är verkligen ett viktigt verktyg som ger mer färg till någon diskussionsämne.

Men som alla duk

Men som alla duk, beror det på att användaren att få fram mästerverk. Samma princip gäller att göra PowerPoint-presentationer. Det beror på syftet med bildspelet. I vår artikel kommer vi att fokusera på att göra PowerPoint-bildspel för presentationer. Här är några viktiga tips att tänka på.

Förbered. Det är viktigt att göra de nödvändiga förberedelserna och forskning ditt ämne val. Djupet av din kunskap kommer att göra det enklare för dig att bygga din presentation eftersom du kan fokusera mer på att organisera dina idéer snarare än att lära sig och organisera samtidigt.

Text, teckenstorlek och stil.

 • Den idealiska teckenstorleken för bildrubriker är 28 till 34 i fetstil.
 • Du kan använda samma teckensnitt för textning och skriftliga uppgifter. Men storleken på titlar, undertexter och detaljer ska vara annorlunda för att göra presentationen bekvämt för ögonen.
 • Försök att begränsa mängden text som du inkluderar i din presentation. Försök att använda endast nyckelbegrepp. Håll viktigaste idéerna så korta och rakt på sak som möjligt.
 • Försök att följa regeln om sju: högst sju ord per rad och sju linjer per bild.
 • Om du föredrar att betona några viktiga termer, kan du välja att ändra teckensnitt på den termen för kursiv eller fet. Du kan också välja att ändra färgen på teckensnittet med slående färger som rött eller gult för att fånga uppmärksamheten hos läsarna.

Hur man skapar effektiva powerpoint - presentationer. Text, teckenstorlek och stil.
Hur man skapar effektiva powerpoint - presentationer. Text, teckenstorlek och stil.

Bilder

 • Bilder bör användas enligt ändamålet. Om det hjälper att öka presentationen och gör detta ämne lättare att visualisera, då bild eller grafik skall användas. Illustrationer får aldrig användas enbart för design.
 • Begränsa antalet bilder i en bild. Flera bilder kan orsaka förvirring och gör bilden ser rörigt.

Videor och andra medier

 • Musik och andra medier som video bör användas i enlighet med deras syfte. En video inbäddad i en PowerPoint-presentation av en giraff i dess naturliga livsmiljö kommer att vara mer informativ och användbar i förhållande till presentera detaljer om vad en giraff ser ut. Se till att media du lägger i stället för eller tillsammans med guidade text kommer att förbättra presentationen.

Animation

 • Använd animering med måtta - välj en uppsättning animeringar som du kan använda i hela presentationen.
 • Använd subtila animationer för affärsrelaterade presentationer kan livlig animation kan användas för mer informella presentationer.
 • Se till att animeringen du inte kommer att distrahera publiken. Använd subtila animationer om det behövs.

Bilder bör användas enligt ändamålet. Videor och andra medier.
Bilder bör användas enligt ändamålet. Videor och andra medier.

Hyperlänkar

 • Du kan inkludera hyperlänkar i presentationen om du vill länka vissa termer till olika webbplatser, presentationer eller media som kan förbättra lärandet.
 • Du kan också använda hyperlänkar för att göra en virtuell meny på PowerPoint-presentation, gör det möjligt för presentatören att navigera genom bildspelet mycket lättare.

Bakgrund

 • Se till att färgen på din bakgrund står i kontrast till färgen på din text. (T.ex. bakgrundsfärg - vit, teckenfärg svart).
 • Se till att färgerna är avkopplande (t.ex.. Blå, grön). Undvik slående färger (t.ex. röd, gul, orange), eftersom läsarna kommer att ha svårt att fokusera på grund av skärpan i bakgrunden.

Granska din presentation

 • Det är bäst att se över din presentation att kontrollera för tryckfel och grammatiska fel.
 • Se till att bilderna är arrangerade korrekt och alla viktiga termer ingår i bildspelet.
 • Du kan också granska hur presentationen ser ut genom en projektor. Vissa färger och bilder kanske inte visas som förväntat på en projektorduk. Detta kommer att hjälpa dig att göra nödvändiga justeringar vid behov.

Göra effektiva PowerPoint-bildspel är en utmanande men produktivt arbete. Effekten av ett bildspel ligger inte i antalet bilder och videoklipp utan i balansen av text och visuella medier som sammanställts på ett organiserat och sammanhängande sätt. Det tar ett sinne som vet hur man organiserar information, identifiera målgruppen, uppvisar en djup förståelse av ämnet och ett öga för design som gör PowerPoint-bildspel gör en konst i sig.