O2i

Hur man skapar ebook idéer som säljer

Information är nu lika värdefulla som produkter och tjänster

Information är nu lika värdefulla som produkter och tjänster. Och distribution av kunskap är nu mycket enklare och billigare via Internet. Det är därför e-böcker är en sådan populär och säljbart objekt på webben. Här är några tips på hur man skapar idéer för en Ebook som kan sälja mycket bra på Internet.

Hur man skapar ebook idéer som säljer. Kom upp med så många idéer som möjligt.
Hur man skapar ebook idéer som säljer. Kom upp med så många idéer som möjligt.

  1. Kom upp med så många idéer som möjligt. Vid det första brainstorming skede kommer mängden att vara viktigare än kvaliteten. Det slutliga målet är att producera en e-bok som är kommersiellt gångbar. Men tänka för mycket om de kommersiella och tekniska aspekter kommer sannolikt att hindra dig från att fritt komma med idéer. Våra hjärnor används för att automatiskt filtrera våra tankar. Du måste medvetet hindra dig från att vara kritisk när brainstorming. Bara lista ner varje ämne eller ämne som kommer till dig utan bearbetning någon av dem ännu. Alltid bära med sig en liten anteckningsbok eller pad och en penna. Ibland bra idéer poppa upp i de mest osannolika platser och omständigheter. Du vill vara redo att snabbt krafsa ner dem så att du glömmer.
  2. Forskning tillgången på resurser. Nu när du har en massa idéer, är det dags att filtrera och organisera dem. Kontrollera de ämnen som du är mest intresserad Du skulle naturligtvis vara mer kreativa med ämnet att du är bekant med. Göra några omfattande forskning på internet om sådana ämnen. Du måste få en uppfattning om hur mycket resurser i ämnet. Genom detta kommer du att kunna bedöma om det finns ett verkligt behov av din Ebook. Fråga dig själv vilka aspekter av ämnet är minst diskuteras eller studeras. När du nått på något lovande, inte sluta din sökning. Gör samma sak för de andra idéer på din lista. Det är bättre att ha flera alternativ så att du kan jämföra dem och väga sina styrkor och svagheter.
  3. Tänk på formen av din eBok. Ett Ebook är mycket flexibel form och media som begränsas endast av det program som ska användas och skicklighet hos användaren. Adobe Acrobat är ett populärt program för att skapa e-böcker i PDF-format. De senaste versionerna kan innehålla andra medier som ljud och video. En annan fördel med denna programvara är att den kostnadsfria programmet Adobe Reader är gratis att ladda ner. Tänk på förpackning och presentation av de övriga resurser som du har hittat på Internet. Granska sina begränsningar och se om du kan förbättra dem med din Ebook. Kanske de inte satt tillräckligt illustrationer. Kanske deras bokmärken inte var organiserade tillräckligt. Förutom att ge ny information och perspektiv bör din Ebook har också en bättre presentation och vara lättare att läsa än de andra material där ute.

När du har ställt din Ebook idé

När du har ställt din Ebook idé kan du börja sedan planera för hur man ska producera den. Se till att du vet var du ska leta efter källmaterial. Schemalägg din produktion och bestämma en tidsfrist. Börja tänka på de bästa sätten att marknadsföra Ebook.