O2i

Hur man ska förstå konsekvenserna av demografiska i ekonomiska modeller

Först av allt

Först av allt, vad är ekonomisk marknad modeller? Rent allmänt marknadsmodeller eller modeller industrin ger en uppskattning eller en marknad rapport om hur hög eller låg de vinster särskilda företag, lager, produkter eller andra företag kan samla in. Dessa uppskattningar skulle bygga på sådana analytiska mätningar som investeringar analys, finansiell rapportering och nationella ekonomiska förhållanden. De resultat som dessa verktyg för analys tillhandahåller är givetvis beroende av flera faktorer, och det inkluderar sociala demografi.

Hur man ska förstå konsekvenserna av demografiska i ekonomiska modeller. Det kan bidra till att avgöra graden av tillgång och efterfrågan.
Hur man ska förstå konsekvenserna av demografiska i ekonomiska modeller. Det kan bidra till att avgöra graden av tillgång och efterfrågan.

Sociala demografi hänvisar till make-up av befolkningen: hur många är gamla jämfört med yngre (även grupperade efter åldersintervall), hane kontra kvinnligt, stad kontra landsbygd invånare, de etniska grupper, de socioekonomiska bakgrunder, de utbildningsbakgrund, bland många andra faktorer. Sociala demografi har makt över marknadsmodeller, i själva verket regeringen modellering industrin som bygger på aktuella sociala demografin är möjliga.

Så hur gör sociala demografi påverkar ekonomiska marknadsmodeller?

  1. Det kan bidra till att avgöra graden av tillgång och efterfrågan. Låt oss säga att fler personer inom 60-åriga och äldre utgör mer av befolkningen än någon annan åldersgrupp. Nu vad skulle denna grupp av människor behöver mest? Svaret på detta skulle avgöra graden av tillgång och efterfrågan. Medicin och hälso-och sjukvårdstjänster skulle behöva vara på en maximal tillförsel, samt andra tjänster för äldre, exempelvis de som tillhandahålls på ålderdomshem.
  2. Det kan avgöra hur en produkt avsedd. Hur en produkt är konstruerad eller hur en tjänst levereras beror enormt om de sociala demografin i det området. Detta beror på att stora företag skulle vanligtvis bildar en forskningsmarknaden först bestämma befolkningens preferenser för produkter och tjänster, för att säkerställa att det skulle vara intressant att en så stor befolkning som möjligt. Om forskningen marknaden gruppmedlemmarna till exempel är tonåringar, kan det innebära att produkten är utformad med "svalka" i åtanke - små, flerfärgade, "roliga" prylar är ett bra exempel.
  3. Det kan avgöra värdet av aktier Lager och handel är naturligtvis en mycket komplicerad vetenskap med så många faktorer inblandade,. Dock sociala demografi stor bestämma element en akties värde, eftersom lagren är beroende av marknadens rörelser och mönster.
  4. Det kan avgöra framgången för ett företag. En bra affärsman bör veta sina kunder, och hans klokaste steg är att sätta upp ett företag som skulle tillgodose deras behov (se nummer 1). Till exempel kommer ett företag som säljer sällsynta och dyra smycken sannolikt inte trivs i en dålig gemenskap, men det har en bättre chans att lyckas i en high-end stadsdel.
  5. Det kan avgöra andra faktorer av produkten. Dessa andra faktorer kan omfatta reklam och marknadsföring, paketering och distribution.

Även om det finns många verktyg för analys som skulle kunna utforma finansiella och marknadens avkastning baserade på givna faktorer (såsom i detta fall, sociala demografi), det finns möjligheter att onormala (detta betyder, i motsats till förutsägelser och modeller på marknaden) avkastning på investeringar, handel och handel. Detta visar att även sociala demografin har en stor inverkan på marknadsmodeller, bör det inte ses isolerat utan bör ses i ljuset av andra faktorer också.