O2i

Hur man säljer ett hem utan en fastighetsmäklare

Att sälja ett hem utan en fastighetsmäklare är absolut genomförbart. Faktum är fler och fler människor väljer att göra så på grund av den frihet och tillgängligheten till Internet har gett dem. Att sälja ett hem är inte längre bara en fråga om att hålla en skylt på gräsmattan och hoppas på att någon ska hända på den. Att sälja ett hus på egen hand i dag handlar om effektiv användning av webben.

Innan du börjar bör du förbereda ditt hem på samma sätt en fastighetsmäklare skulle få dig att göra det. Då måste du koncentrera sig på marknadsföring och den juridiska sidan av saken. Följande tips kommer att bidra till försäljningen av ditt hem.

Steg 1

Skapa curbvädjan för ditt hem. Städa upp på gården, plantera blommor, måla ytterdörren och fixa något som hänger, hängande eller bucklig. Valet att besöka eller inte bestäms ofta av hur huset ser ut från gatan.

Steg 2

Steg ditt hem inuti. Detta innebär de-clutter det, ta bort dina personliga bilder från displayen, avlägsna överskott grejer och förvara den någon annanstans för att göra hemmet verkar rymligare. Rengör den ordentligt och göra varje rum ser sitt bästa.

Steg 3

Ta digitala bilder och videoklipp från ditt hem på sitt allra bästa. Dessa verktyg kommer att vara mycket värdefull för din annonsering på nätet.

Steg 4

Hur man säljer ett hem utan en fastighetsmäklare. Skapa curbvädjan för ditt hem.
Hur man säljer ett hem utan en fastighetsmäklare. Skapa curbvädjan för ditt hem.

Forskning noteringen priset. Hitta jämförbara bostäder i kvarteret och ta reda på vad de har sålt för och använda detta som en prissättning guide.

Steg 5

Lista ditt hem överallt du kan. Ta ut varje hem utan notering annons du kan på webbplatser för ditt område. Var noga med att inkludera online-platsannonser som Craigslist. Annonsera i din lokaltidning också.

Steg 6

Lista dig hem på MLS (Multiple Listing Service). Detta kommer att se till att ditt hem blir den exponering den behöver för människor som funderar på att köpa. Fsbo.com erbjuder tjänsten för en fast avgift som är mindre än 225€.

Steg 7

Glöm inte att sätta upp en till salu av ägaren skylt i din gårdsplanen. Några av dina grannar kanske vet någon som vill flytta in i deras grannskap. Presumtiva köpare kan också komma över ditt hem av en slump när de turnerar stadsdelar som de är intresserade av att köpa in

Steg 8

Nätverk och berätta för alla du känner att ditt hem är till salu. Nämn det ofta på dina sociala nätverk också, såsom Facebook, MySpace och Twitter.

Steg 9

Var beredd att lämna hemmet. Var tillgänglig för att få familj och husdjur ur ditt hem på ett par timmars varsel, så köpare kan komma och ta en titt.

Steg 10

Ta digitala bilder och videoklipp från ditt hem på sitt allra bästa. Forskning noteringen priset.
Ta digitala bilder och videoklipp från ditt hem på sitt allra bästa. Forskning noteringen priset.

Vara lätta att nå. Lämna ett mobilnummer eller annat telefonnummer som brukar besvaras.
Håll ditt hus så ren som möjligt samtidigt som lever i den. Detta kommer att göra livet mycket lättare när man bara har ett par timmar att komma ut och städa upp.

Håll ett öppet hus. Välj en helg dag. Har en annan vuxen eller två hjälp för säkerheten. Marknadsföra den väl. Om din stadsdel är att ha en försäljning community gård, kanske du vill ha ett öppet hus på samma dag. Detta säkerställer bra trafik.

Hyr en fastighet advokat. Detta hjälper dig att se till att du har alla dina baser täckta innan de accepterar ett erbjudande och vid stängning.


Kom ihåg att folk kommer att förvänta sig att få stora rabatter från en av ägaren försäljning. Du kommer också att behöva ta itu med de negativa som hör hemmet och smak kritiserats som du visar den för potentiella köpare. Sälja ditt eget hem också kräver en hel del arbete och forskning från din sida. Men med lite hårt arbete och hängivenhet du kan verkligen sälja ditt hem utan en fastighetsmäklare.