O2i

Hur man säljer en lägenhet eller co - op

Folk köper en lägenhet av olika skäl än de köper ett hus. Att veta vad som motiverar en lägenhet köpare kommer att hjälpa dig att marknadsföra din lägenhet med hjälp av beskrivande fraser som kommer att vara attraktiva. Kom ihåg att den lägenheten du försöker sälja är mer än en byggnad, det är en plats med kooperativa faciliteter som kan tilltala många olika potentiella köpare.

Steg 1

Första saker först. För att göra din lägenhet redo för försäljning, måste du rengöra och Spiff upp platsen. Om det finns små, gnagande små reparationer som måste göras, kontakta din underhållsentreprenörer omedelbart och få dem gjort. Om du kan flytta ut det mesta av dina grejer för att lämna rum öppen och fräsch, gör det. Och, om landskapsarkitektur besättningen har varit lite slarvig, be om särskild uppmärksamhet för att få utsidan av din enhet ser bra ut. Poleringen är upp bara kosmetiskt, men det kan hjälpa knyta en försäljning för en intresserad köpare.

Hur man säljer en lägenhet eller co - op. Första saker först.
Hur man säljer en lägenhet eller co - op. Första saker först.

Berätta för alla du känner att du säljer din lägenhet. Det inkluderar din lägenhet grannar, dina arbetskamrater, vänner och lokala köpmän. Denna typ av viral marknadsföring kan vara otroligt effektivt, särskilt eftersom många av de människor du känner kanske vill ha en lägenhet av samma skäl som du gjorde. Också vara säker på att lista din lägenhet på FREEhomeownerlistings.com . Det är gratis och får massor av exponering. Om du planerar att använda en agent för att sälja din lägenhet, nu är det dags att hitta en som du känner dig bekväm med. Du kan hitta kvalificerade agenter i ditt område på Respond.com och de flesta större fastighetsmäklare har också specialister för att hjälpa dig att sälja din lägenhet.

Om du väljer att använda en fastighetsmäklare eller mäklare för att sälja din lägenhet har du tre typer av notering alternativ: En öppen lista som gör att en eller flera mäklare att erbjuda fastigheten och även ger dig rätt att sälja lägenheten själv och inte betala en provision, en exklusiv-byrå notering med en mäklare som fortfarande bevarar din rätt att sälja fastigheten själv, eller en exklusiv rätt till försäljning notering som ger endast en mäklare rätt att företräda dig och garanterar mäklaren en provision .

Steg 2

Hur man annonserar din lägenhet till salu. Erbjudande köparens incitament.
Hur man annonserar din lägenhet till salu. Erbjudande köparens incitament.

Hur man annonserar din lägenhet till salu. Även om du vill ha grundläggande information om storlek, antal sovrum och badrum, är den viktigaste uppgiften att sälja din lägenhet med hjälp av "grabbers" som återspeglar vad dina potentiella köpare letar efter i att välja en lägenhet. Dessa grabbers kan omfatta:

 • Nära kollektivtrafiken eller affärsområden - "Gå till jobbet", "No more pendling."
 • Enkel åtkomst till shopping, teatrar och arenor konst.
 • Om du befinner dig nära en golfbana, sjö eller hav, se till att belysa det, inklusive möjligheter till tillgång som är förknippade med uppehållstillstånd.
 • Om din lägenhet förvaltning erbjuder särskilda bekvämligheter för boende, kan dessa vara bra säljargument för din lägenhet - "cykel säkerhet", "lagring för levererade matvaror", "motionsställen", "närheten walking prövningar."

Andra funktioner i din lägenhet till salu som kommer att vara önskvärt att köpare inkluderar:

 • Täckt parkering eller för vissa områden, kan varje reserverad parkeringsplats vara mycket viktigt
 • Lite lyx i din lägenhet till salu kan driva en potentiell köpare över kanten till att underteckna ett sådant avtal som hårda eller bambu golv, bänkskivor i granit, Sub-Zero kylskåp, och Bosch eller Viking apparater.
 • Glöm inte - Hissar kan vara viktigt att vissa äldre köpare.
 • Och, om din lägenhet kan vara attraktiva för yngre familjer, se till att nämna tillgången till och kvaliteten på lokala skolor

Efter att du har tänkt på alla de speciella funktionerna i din lägenhet som kan locka köpare, lägg den informationen på flygblad för utstationering, e-post att skicka till dina vänner och vänners vänner, och destilleras till sitt väsen för sekretessbelagda reklam.

Steg 3

Condo etc. erbjuder extra tanke för någon som säljer sin lägenhet - Erbjudande köparens incitament såsom:

 • En lägenhet garanti.
 • Förutbetalda föreningens avgifter för ett år.
 • Kredit mot köparens avslutande kostnader.
 • Köp ner köparens ränta inteckning ränta.

Erbjuder plasmaskärmar eller semester som en uppmuntran att köpa verkar vara mindre framgångsrika än de incitament som är knutna till fastigheten själv.