O2i

Hur man registrerar för att rösta i Kalifornien

Röstning är en mycket viktig rättighet att du inte ska ta för givet

Röstning är en mycket viktig rättighet att du inte ska ta för givet. En enda röst kommer från dig kan göra stor skillnad. Därför, om du vill bli en ansvarsfull medborgare i Kalifornien, är det på tiden att du registrerar dig för att bli en väljare i delstaten. Registreringen är enkel, så förväntar sig att du kommer att utföra denna uppgift utan mycket besvär. Markera denna guide för att hjälpa dig att bli en registrerad Kalifornien väljare omedelbart:

Hur man registrerar för att rösta i kalifornien. Se till att du är kvalificerad att rösta.
Hur man registrerar för att rösta i kalifornien. Se till att du är kvalificerad att rösta.
  • Se till att du är kvalificerad att rösta. Som du förmodligen redan vet, måste du vara minst 18 år gammal på eller före valdagen. Om du råkar vara en dömd brottsling som tjänstgör din tid eller är villkorligt frigiven, så du inte uppfyller kraven för att registrera ännu. Denna lag gäller även om du har visat sig vara mentalt inkompetent av någon domstol. Slutligen måste du vara en Kalifornien bosatt för att kunna kvalificera sig som väljare i delstaten. Om du uppfyller alla dessa krav, vidare till nästa steg.
  • Ansök om din väljarregistrering nätet. Gå till sos.ca.gov och fyll i väljarens registreringsformuläret. Du får då en blankett i din e-post cirka 7-14 dagar efter att du har lämnat webbformuläret. Den tryckt form kommer att innehålla all den information som du har angett i registreringsformuläret online. Kontrollera formuläret som du får för eventuella fel. Sedan underteckna och datera formuläret innan du återvänder till länet valet tjänsteman. Du behöver inte oroa dig för porto, eftersom Försändelsen ska betalas i förskott.
  • Ladda formuläret väljarregistrering från staten hemsida. Ett annat sätt att fylla i och skicka formuläret är genom hämtar det på nätet. Innan du fyller i formuläret, läs alla tryckta instruktioner. Fyll ut läsligt och med svart bläck. När de är färdiga, skicka den per post till landet registrator av väljarna.
  • Verifiera din identitet för att slutföra din registrering. De mest föredragna former av identifiering inkluderar kortet statliga ID, personnummer, och Kalifornien körkort. Du kan också kontrollera din identifiering (utan att någon av dessa) med alternativa identifiering former.
  • Håll stubben i ansökan själv. Formuläret du har fyllt har en stub med en tryckt nummer. Detta nummer kommer att verifiera din registrering att rösta i staten.
  • Vänta på din väljare identitetskort. Räkna med att få ditt ID-kort när du registrerar dig som väljare. Kolla in det för fel så fort du får den. Om du måste korrigera vissa delar, returnera kortet omedelbart.

Du kan hitta processen med att registrera att rösta i delstaten Kalifornien är en lång och tröttsam uppgift. Men om du tänker på de små saker du kan göra för att hjälpa ditt tillstånd som rösta för ansvarsfulla politiska ledare, då du vet att oavsett hur mycket arbete du har lagt ned bara för att slutföra din registrering, allt värt det. Så varför vänta till nästa år när du kan göra ett drag nu? Registrera dig och få det att hända.