O2i

Hur man registrerar en ideell organisation snabbt och enkelt

Registrera en ideell organisation kan vara en svår och mödosam process, särskilt utan ordentlig vägledning. Det finns olika skäl att starta en ideell: insamlingar för en viss sak, som personliga skäl, politiska dagordningen, akademisk forskning och utveckling, you name it. Oavsett vilken anledning är, eller hur ädelt det än må vara, måste du registrera din organisation precis som alla andra.

Hur man registrerar en ideell organisation snabbt och enkelt. Skriv din organisations bolagsordning.
Hur man registrerar en ideell organisation snabbt och enkelt. Skriv din organisations bolagsordning.

Trots din förprojektering, organiserad styrelse eller ädla avsikter, kan du inte ta din organisation från marken utan ordentlig registrering. Här är några enkla steg för att få dig på din väg:

  1. Om du inte redan har gjort det, skriv din organisations stadgar som kommer att baseras på din uppdragsbeskrivning-vad är dina mål och hur du planerar att uppnå dem? Tidigt, kan det vara bäst att hålla din uppdragsbeskrivning kort och direkt på sak (åtminstone hålla det till bara 1 sida).
  2. Skriv din organisations bolagsordning. Du kanske kan åstadkomma detta även utan en advokat. Har dina skrivit artiklar som godkänts av styrelsen, eller organisationens officerare. Har dessa in till den nödvändiga pappersarbetet till motsvarande myndighet.
  3. Staten kommer att ha de nödvändiga riktlinjerna som du kan väl lämna din stadgar och bolagsordning. Följ dessa riktlinjer.
  4. Följ statliga regler för att få en nummer Employer Identification eller EIN. Detta är det första steget för att öppna ett bankkonto för dig organisationens syften, och även för att ansöka om skattebefrielse.
  5. Skaffa en advokat som kan exakt definiera organisationens syften vis-à-vis skattebefrielse. Eftersom många människor är intresserade av att starta ideella organisationer i USA (vissa inte helt för ideella skäl), är regeringen mycket speciellt om detta. Detta kommer att vara lättare för dig om dina mål är legitimt kultur, utbildning, religion, eller vetenskapliga, i syfte att federala skattebefrielse.
  6. Skaffa en fundraising licens om det behövs. Detta beror på din stad och statens regler. Detta är avgörande eftersom ett av de sätt en icke-vinstdrivande genererar pengar för att driva är genom fundraising, annat än att få direkt finanspolitiska sponsring.
  7. Eftersom din ideella är befriad från normala skattebetalningar kommer regeringen vill hålla ett vakande öga på din verksamhet. Nyckelordet här är öppenhet. Inrätta ett system för att föra ett register över styrelsemöten, register anställd och skattemässiga information. Tidigt, kommer detta att kräva en hel del arbete, men som bollen rullar igång, kommer din ideella sannolikt utveckla detta system naturligt.
  8. Skaffa en revisor. Fil för nödvändiga försäkringar er verksamhet behöver och kan behöva senare. Om din organisation outreaches till farliga områden till exempel, måste du få särskild försäkring för dina anställda och volontärer. Det finns naturligtvis många andra skäl för att få försäkring, som din advokat och revisor kommer gärna reda ut för dig.
  9. Slutligen, mer än den tid och möda denna process kommer att ta, måste du också pengar för anställda och registrering avgifter, särskilt införlivande avgifter. Kör inte ut pengar innan du får din organisation från marken.