O2i

Hur man rapporterar hyresavtalet transaktionen på en balansräkning

Balansräkningarna är en av de första handlingar som en person måste leta efter när du söker efter den finansiella verksamheten i ett företag. Balansräkningen skiljer sig från den ekonomiska redovisningen i att den ekonomiska rapporten endast innehåller en sammanfattning. Balansräkningen däremot ger människor med information om den finansiella verksamheten i bolaget. Problemet är dock att balansräkningen är en ganska komplicerad handling och måste vara perfekt balanserad i alla lägen. Här är hur du kan rapportera hyresavtalet transaktionen på din balansräkningar.

  • Typ av hyresavtalet. Först av allt måste du bestämma vilken typ av leasing som du har. Det finns i allmänhet två typer av leasingavtal. Den första är huvudstad leasing, medan den andra typen är operationell leasing. Du kommer att kunna avgöra om det är ett kapital leasingavtal eller ett operationellt leasingavtal genom att titta på om du kan köpa de olika föremålen som visas i hyresavtalet. Om du inte kan köpa den, innebär detta att det är en operationell leasing. Om du kan köpa det, måste du skriva ner det som ett kapital leasingavtal.
  • Capital leasingavtal. Om du arbetar med ett kapital leasingavtal, måste du gå till tillgången kolumnen och skriv ner det som en typ av debet figur. Efteråt måste du gå till tillgången kolumnen och motsvarande titel för den siffra som du just har lagt i balansräkningen. Vanligtvis kommer detta att vara namnet på objektet som har hyrts. Om du har hyrt bil, till exempel, kommer det att betraktas som en Auto Lease. Den generiska termen som du kan använda är dock "hyrköp".
  • Tillgodoräknande. När du har subtraheras från debet kolumnen kommer du nödvändigtvis behöver lägga till kredit kolumnen. Framför allt måste du skriva ner namnet på lånet av skulden kolumnen. Att göra detta kommer att se till att dina balansräkningar är balanserade. Se till att du dra alla de intressen som du har fått från den leasade objektet samt handpenningen som du kan ha gett för den uthyrda objektet. Annars kommer dina balansräkningar balansera inte ut när du beräknar för de slutgiltiga siffrorna.
  • Operationell leasing. Om du har ett operationellt leasingavtal, å andra sidan, måste du gå till skulden kolumnen. Här måste du skriva ner namnet på den leasade objektet, och du kommer att debitera detta. Precis som du har debiterats ansvar kolumnen, måste du gå till tillgångar kolumnen och lägg till en kredit där. Samma titel kommer att användas för tillgångar kolumn. Efter att ha gjort detta för alla objekt som du behöver för att balansera ut i din balansräkningar, bara beräkna de slutliga siffrorna och skriva ner det som GST betalas.

Med dessa steg i åtanke

Hur man rapporterar hyresavtalet transaktionen på en balansräkning. Capital leasingavtal.
Hur man rapporterar hyresavtalet transaktionen på en balansräkning. Capital leasingavtal.

Med dessa steg i åtanke, bör du kunna rapportera dina leasingtransaktioner. Om du har några problem, bör du överväga att få professionell hjälp från en revisor. Kom ihåg att eventuella fel i redovisning och att fylla ut din balansräkningar orsaka fel när du skapar den finansiella rapporten.