O2i

Hur man rapporterar en fordran vattenskador

När en översvämning sveper genom ditt hem eller en skurar rör och ruiner väggar och möbler, måste du vara försiktig med hur du rapporterar påståendet vattenskador till ditt försäkringsbolag. Bestäm vad du ska säga till ditt försäkringsbolag. Du måste ha formuleringen rätt, eller en vattenskada påstående kan förnekas. Till exempel, om ett rör brast och orsakade din källare för att fylla med vatten, säg inte "min källare översvämmades". Det finns en skillnad mellan vattenskador från en burst rör och skador från översvämningar. Översvämningar, vilket de flesta försäkringsbolag tar att innebära ett överflöd av vatten från en flod eller en ström, som inte omfattas av en husägare försäkring. Denna politik måste uttryckligen bett om. När du sätter in din ansökan för vattenskador:

Hur man rapporterar en fordran vattenskador.
Hur man rapporterar en fordran vattenskador.

Bedöma skador som vattnet. Gör en lista över alla förstörda varor.

Skatta värdet för varje förstörd post.

Separata artiklar orörd av vatten från förstörda objekt. Om du har någon som gör denna uppgift för dig, se till att du håller en lista över alla de objekt som tas bort också.

Ta bilder på platsen påverkas av vatten, eller färgrutor skurna ur en matta skadats av vattnet. Din justerare behöver bevis på de objekt om du har dem bort innan han / hon anländer.

Hur man rapporterar en fordran vattenskador.
Hur man rapporterar en fordran vattenskador.

Kontrollera att du har läst er politik att se till att detta täcks.

Om du har uppskattningar från en entreprenör, se till att ha detta för justerdelen eftersom detta kommer att läggas till uppskattningen för ditt påstående.

Kontakta skaderegleraren.

Ha denna information till hands när du ringer försäkringsbolaget:

  • Om politiken är skrivna för mer än på företag inom denna organisation, har namnet på ditt specifika försäkringsbolag.
  • Det försäkringsnummer.
  • Ett telefonnummer där du kan nås enkelt.

Fråga den ungefärliga förväntade ankomsttiden justerdelen så att du kan vara hemma när han kommer.

När justerdelen anländer, kommer han att granska och beräkna skadan och förbereda en uppskattning.

Om du har flyttat ut på grund av omfattande skador, uppdatera agent för din kontakt information så det blir inga problem att nå dig om det behövs.

Vissa försäkringsbolag kommer inte att betala ut en fordran om röret brast på grund av att temperaturen utanför och hyresgästerna lämnade ingen värme på i huset när du lämnar för en längre period. Som nämnts i början, rapporterar inte skador på ditt hem ägare försäkring som inte täcks av försäkringen. Rapporten skulle kunna gå på försäkringen rekord och verkar vara en fordran. Detta kommer att påverka dig om du bestämmer dig för att ändra din villaförsäkring i framtiden. Sitt ner och skriva ner ett förslag på vad ni kommer att säga till adjustor. Inte förnekas bara på grund av att använda fel ord när du beskriver vattenskador i ditt hem.