O2i

Hur man planerar för en pågående permittering

Oavsett hur bra du är på jobbet

Oavsett hur bra du är på jobbet, kan du alltid hitta dig själv på huggkubben, fruktar för ditt jobb. Komma permitterad dessa dagar är ganska vanligt, med tanke på att många företag väljer att trappa ner verksamheten. Om du ser en överhängande uppsägningar, klokt det att förbereda innan du faktiskt får beslutet. Som ni vet, förbereds, särskilt i fråga om ekonomi, kommer att hjälpa dig igenom tills du hittar ett annat jobb. För att hjälpa dig i dina förberedelser, här är några idéer.

  • Börja med att titta på dina utgifter. Din framställning mestadels bör centreras kring din ekonomi, så börja med att skära ner på dina utgifter. Gör inte alltför stora inköp. Om du måste, begränsa dina utgifter att endast de grundläggande och nödvändigheter som mat och räkningar. Bara under denna period, bör några extra kostnader för skor, väskor, kläder och andra onödiga saker undvikas.
  • Ha en katastroffond. En betydande andel av din inkomst bör tilldelas för din katastroffond. Helst ska din krisfond omfatta tre till sex månaders arbetslöshet. Du kan öppna ett separat bankkonto för att garantera säkerheten för fonden. Inse dock att sätta ihop en katastroffond kan ta en liten stund, så överväga att avsätta så mycket pengar som du kan höja ditt mål belopp.
  • Arbetet på dina skulder. Om du har skulder, överväga att tala med dina fordringsägare och arrangera för en låg ränta. Dessutom, undvik att använda ditt kreditkort för tillfället för att undvika att samla på ytterligare skulder.
  • Sortera dina saker. På något sätt företagen har ett sätt att överraska sina anställda, vilket ger dåliga nyheter utan så mycket som en ledtråd. Så för att undvika förhastade packning av saker, börja samla dina dokument och tillhörigheter. Titta igenom dina datafiler och göra personliga kopior av de dokument som är mycket viktigt för din framtida jobbsökande. Andra rapporter bör också kopieras och förvaras i en mapp eller kuvert. Rensa skrivbordet av personliga tillhörigheter och börja föra dem hem.
  • Bygg ditt nätverk. Utöka ditt nätverk och försöka träffa människor som kan potentiellt leda dig till ett nytt jobb. Också, återförenas med dina gamla kontakter. Omge dig själv med många människor från samma bransch du är i gör att hitta ett jobb lite enklare och snabbare.
  • Titta efter ett nytt jobb. Ditt mål är att få ett jobb redan innan yxan faller på dig, eller åtminstone få ett jobb så snabbt som möjligt efter att bli uppsagd. Därför, vara redo med ditt CV. Gör nödvändiga uppdateringar och skicka det till potentiella arbetsgivare.
  • Starta en ny karriär. För vissa människor, att få permitterad är faktiskt en välsignelse i förklädnad, en öppen dörr för att fullfölja den karriär de har velat hela sitt liv. Detta kan vara fallet för dig också. Så försök att bedöma din situation, överväga dina karriärmål, och segla mot en ny väg.

Flytta framåt

Hur man planerar för en pågående permittering. Börja med att titta på dina utgifter.
Hur man planerar för en pågående permittering. Börja med att titta på dina utgifter.

Flytta framåt. Ta inte din uppsägningar som ett personligt angrepp på ditt värde och färdigheter. Snarare fokusera på vad du har nu och hur du kan använda den för att säkra en bättre karriär. Och även om det är ganska svårt, försök att inte hålla känslomässiga agg mot din arbetsgivare. Detta kommer att hjälpa rensa dina tankar och hålla dig på den viktigaste frågan.