O2i

Hur man planerar ett lyckat drag

Att flytta kan vara hårt arbete och ibland kommer nära till den grad att vara tråkiga och ansträngande. Men om du vet hur man organiserar det väl, kommer du bevisa att flytta är inte en så svår uppgift. Du bör överväga dessa punkt för punkt flyttar tips för ett lyckat drag:

  1. Om du inte planerar att ta din gamla möbler med dig, bör du få rätt på att sälja det. Ha en loppmarknad så tidigt som en vecka innan du flyttar för att ge dig gott om tid att kassera dina gamla möbler och lägga till några inkomster för dina rörliga kostnader. Du kan sälja dem online på eBay eller en blogg. Du kan begära ett möbelföretag att göra handeln för nyare möbler eller det kan vara så enkelt som att kontakta en möbelhandlare som säljer begagnade sådana.
  2. Om du planerar att ta del av möblerna med dig, anlita en flyttfirma så tidigt som en månad innan flytten dagen så att du är säker på ett fast schema och en bekräftad mover. Två dagar före själva flytten, ta fram flyttfirma för att bekräfta deras tjänst.
  3. Din hemadress ska bytas ut innan själva flytten i dag. Det skulle vara svårt att förlora post på grund av att inte ändra din adress förr. Du bör lista de företag som kräver en adressändring meddelande som bankkort, kreditkort, räkningar, online-kataloger och abonnemang tidningen.
  4. Gör din packning en vecka innan. Om du har fler saker att packa, bör du tilldela minst 2 veckor för att organisera dina saker. Alltid markera dina lådor och separera saker enligt deras användningsområden. Glas och breakables bör vara prydligt och säkert insvept i bubbelplast. Du kan köpa bubbelplast från dina lokala bokhandlare. Det kommer att bli bättre för att organisera lådor av rummet också. Till exempel bör alla de saker i ditt sovrum vara inne era respektive lådor och märkt "sovrum." Detta kommer att vara det format för andra rum i ditt hus eller lägenhet. Säkra alltid saker som innehåller vätska. Flytande objekt som schampo, lotion, munvatten eller ens medicin, ska placeras i en behållare som inte varp. Du ska packa flytande objekt i ett kompakt sätt eller att de kommer att flytta eller kanske välta och spilla.
  5. Håll dina kvitton för hyror och räkningar. Du kan behöva dem senare om några av de allmännyttiga bolagen misslyckas med att lappa din nuvarande adress från din gamla.
  6. Kontrollera de saker du lånat från grannar som slåttermaskiner eller verktyg returneras. Det skulle vara svårt för dig att lämna tillbaka dem om du redan är miles från dem och det skulle vara oartigt att inte återlämna dem alls.
  7. När flytten är på språng, bjöd adjö till dina grannar och vara artig. Om du kör den flyttlass, är det bäst att köra långsammare än din vanliga hastighet. Du kommer att behöva mer tid och yta att bromsa och stoppa om du kör en tung belastning. Det är bättre att vara försiktig än att äventyra hela operationen och säkerhet.
Hur man planerar ett lyckat drag. Om du inte planerar att ta din gamla möbler med dig.
Hur man planerar ett lyckat drag. Om du inte planerar att ta din gamla möbler med dig.

Det är alltid spännande att se nya platser och flytta till en ny plats att leva. Även om det är sorgligt att lämna några vänner och grannar bakom, kan flytta öppna ett fönster till bättre möjligheter och högre levnadsstandard.