O2i

Hur man planerar en verksamhet konvention

Business konventioner hålls regelbundet av företag och företag för att främja nya produkter, öka försäljningen, träffa partners, och för att skapa trovärdighet på marknaden och närvaro. Ett företag konvention kan vara svårt om du aldrig har tänkt förut. Här är några tips.

Mål

Hur man planerar en verksamhet konvention. Evenemangsarrangörer.
Hur man planerar en verksamhet konvention. Evenemangsarrangörer.

Mål. Börja med att bestämma syftet med verksamheten konventionen. Målen för verksamheten konvention kommer till stor del avgöra de högtalare du kommer att anställa, publiken måste du attrahera, och utformningen av verksamheten convention programmet. Om du har skapat en ny produkt, till exempel, är ditt främsta mål att främja. Målgruppen som du vill attrahera i det här fallet är media personal som kan skriva recensioner om din nya produkt och marknadsföra den till den större allmänheten. Oavsett dina mål, skriva ner det på papper så att arrangörerna för verksamheten konvent kommer att veta målet under hela projektet.

Evenemangsplanerare

Evenemangsarrangörer. Överväga att anlita evenemangsplanerare eller arbetar med arrangörer. Även dessa yrkesgrupper kommer att kosta dig tillbaka lite i termer av budget, är de människor med erfarenhet av större verksamhet med massor av människor, aktiviteter, utrustning och logistiska behov. Kom dock ihåg att även med en händelse planerare du fortfarande behöver engagera dig n projektet sedan händelsen planerare inte vet målen så tydligt som du gör. Händelsen planerare, men kommer att kunna kalla hans nätverk och resurser för att göra dina mål kommer till liv.

Venue. Platsen för verksamheten konvention ska vara tillgänglig tillräckligt för att generera betydande gångtrafik. Det finns vissa platser som är billigare men är längre bort från det centrala affärsdistriktet. Det finns också platser som är närmare människorna, men är dyrare. Om du inte kan garantera att människor är glada nog om din konvent att resa långa sträckor för att se din konvention, bör du hålla fast vid det senare. Kom ihåg, beror konventionens framgång till stor del på om du kommer att kunna förmedla ditt budskap till publiken. Om lokalen är alltför otillgängliga, kommer du inte att kunna samla mycket av en publik i första hand.

Evenemangsplanerare. Venue.
Evenemangsplanerare. Venue.

Högtalare och händelse-programmet. Se till att du skapar ett program av aktiviteter för hela den tid av konventionen. När du skriver program, se till att varje del av programmet kommer att bidra till den övergripande målet att uppnå målen i konventionen. Också vara säker på att faktorn i andra detaljer såsom öppningsceremonin, stänga ceremonier, pauser för mat och vila, och kanske några lättare segment i programmet för att hålla publiken på tårna. När du har programmet, hitta högtalare för delar av programmet. Se till att högtalarna är auktoritativ och populär nog för att vara värdig publikens tid. Bjuda personligheter i ditt företag konvent är ett bra sätt att främja konventionen.

Var noga med att annonsera och marknadsföra ditt företag konvent i förväg så att dina gäster och publiken kommer att kunna passa din konvent i deras schema. Du kan göra detta genom att kontakta lokala medier stationer såsom radio, tidningar och TV. Kör reklam i dessa medier outfits. Eller, kan du kontakta företag inrättningar och informera dem om din konvent.