O2i

Hur man överlever en timeshare försäljning presentation

Timeshare är ett ägande koncept som började i Europa på 1960-talet

Timeshare är ett ägande koncept som började i Europa på 1960-talet. Det handlar om att sälja en bit av egendom, vanligtvis en bostadsrätt eller en utväg villa till flera individer eller grupper som kommer att dela ägandet av fastigheten med ett förutbestämt schema för användning, som kan vara under samma tid varje år. Idén kan vara mycket tilltalande för dem som regelbundet går på semester och pengar för att skona eftersom detta eliminerar oron var att gå och vända verkligheten fullbokade mottagningsanläggningar. Men det är inte alla vanlig segling för om du är nybörjare, kanske du upptäcker att delta i en timeshare-presentation kan vara en skakande upplevelse. Nedan finns några tips om hur så överlever en timeshare försäljning presentation.

  • Bestäm först om du bara är nyfiken på vad som diskuterades under säljpresentationen, vill du göra anspråk på fri gåva eller du är mycket intresserade av att köpa för att bättre förbereda dig och hålla din inställning innan du deltar i presentationen.
  • Veta vad som händer under en timeshare försäljning presentation. Hela presentationen som brukar annonseras pågå cirka 90 minuter kan ta fyra timmar till en halv dag. Du kommer först komma ansikte mot ansikte med försäljningsagent, en chef och en närmare efter försäljningen presentationen är över och dessa tre personer kommer att utöva alla sina ansträngningar för att få dig att köpa just där och då. Du kan förvänta dig att höra olika noterade priser och mer freebies och förmåner när du flyttar från en person till nästa.
  • Om du är bara intresserad av att lära sig om bit av egendom och vad tidsdelat boende är så ärlig och ange faktum. Även om chefen innehåller mer press på dig, vara fast i din beslutsamhet om du inte planerar att köpa. Ge trovärdiga och kontrollerbara ursäkter att komma ur arenan eftersom deras mål är att inte låta dig gå tills du har undertecknat ett avtal. Och dessa säljare har utbildats för att motverka alla dina motstånd och bära ner din beslutsamhet genom att sätta dig under större press ju mer du motstå.
  • Gör preliminära forskning innan du deltar i försäljning presentation. Lär känna så mycket information som du kan om orter, anläggningar, bekvämligheter och platser. Detta kommer att ge dig en allmän uppfattning om vad semester resort eller bostadsrättslägenhet ser ut. Kolla in deras semesterpaket eftersom välinformerade du är desto mer kommer du att kunna fatta rätt beslut om att bara titta eller för att titta och köpa.
  • Som du redan vistas på resort, söka andra timeshare ägare som kan finnas under den tiden och fråga dem om deras erfarenheter med anläggningen och hur nöjda med bekvämligheter.
  • Även om du kan räkna med att sättas under stor press under din vistelse, se till att du går till presentationen med ett öppet sinne och en avslappnad attityd. När du är beredd att njuta av presentationen kommer du minska känslan av att vara pressad eftersom du redan vet vad som väntar och kan klara bättre.
  • Om du är intresserad av i anläggningen ska du be dem för deras rättegång paket. Du kommer att kunna betala för en paket rättegång semester för att se om anläggningen är att passa innan du gör det slutliga åtagande. Denna första utbetalning kommer att krediteras till ditt ägande kontrakt. Om du inte är nöjd då du förlorat bara vad du betalat för rättegången paketet. Du hade fortfarande en bra semester på en annan plats, vilket inte är en dålig idé.


Hur man överlever en timeshare försäljning presentation. Veta vad som händer under en timeshare försäljning presentation.
Hur man överlever en timeshare försäljning presentation. Veta vad som händer under en timeshare försäljning presentation.

Se till att försäljningsombud är licensierade i det område där anläggningen är belägen. Bortsett från att kontrollera resort eller bostadsrättslägenhet blir det bäst om du också kontrollera trovärdigheten hos dem som hanterar tidsdelning säljledning.