O2i

Hur man överlever att vara hemlös

Av någon anledning finns det hemlösa helt plötsligt

Av någon anledning finns det hemlösa helt plötsligt. Du har ingenstans att gå och ingen att vända sig till. Du ganska mycket har inget annat val än att leva utomhus, utan den komfort som du brukade ha med din säng och inget tak för att täcka huvudet.

Allt är annorlunda nu när du är hemlösa

Allt är annorlunda nu när du är hemlösa. Du måste göra allt som krävs för att hålla dig tills det kommer till den punkt att du har möjlighet att söka hjälp och stöd. Men för den tiden, kommer du att ha att göra med att vara hemlös.

Här är några tips som hjälper dig att gå igenom allt det:

Hur man överlever att vara hemlös. Av någon anledning finns det hemlösa helt plötsligt.
Hur man överlever att vara hemlös. Av någon anledning finns det hemlösa helt plötsligt.

Det första steget som du måste ta i för att du ska flytta hela alltihop är att acceptera den verklighet som du är, sannerligen, hemlös. Vid denna tidpunkt, kan du inte längre ändra den verklighet som du är i just nu. Ånger kommer bara leda dig till att bli mer deprimerad och kommer att hindra dig från att göra vad du behöver göra. Det bör inte vara längre din oro för att avgöra om det var ditt fel. Du måste tänka noga, agera nu och ta dina beklagar utanför ditt medvetande eftersom du kommer bara att ha några val att göra.

Bestäm de saker som du verkligen behöver för att hålla dig gå

Bestäm de saker som du verkligen behöver för att hålla dig igång. Beakta de särskilda behov som du måste ha på sommaren och vintern. Om du har en begränsad resurs av vatten, inte använda den för att hålla dig ren varje dag. Undvik att byta kläder på en daglig basis. Om det finns offentliga toaletter runt omkring dig, använd det till din fördel. Bär alltid med dig en påse som kommer att lagra alla dina nödtorft.

De pengar du har kommer att begränsas

De pengar du har kommer att vara begränsad. Därför, använd den sparsamt och bara när det är absolut nödvändigt. Aldrig slösa bort den för andra saker. I händelse av att du har slut på mat, kan du använda extra pengar för att köpa billiga förpackade livsmedel i dagligvaruhandeln som kommer att hålla dig hela dagen.

Om du har saker som du tog med dig som är värdefulla pengar-wise men inte ganska mycket har något värde med villkoret att du har just nu, sälja dem på en pantbank. Förvänta dig dock inte att du är tillräckligt kommer att kompenseras för de saker som du sålde med pengar. Spara pengar som du fick. Du kommer att behöva det, och du vet vad du behöver det för när det är dags.

Att vara hemlös är en allvarlig sak

Allt är annorlunda nu när du är hemlösa. Bestäm de saker som du verkligen behöver för att hålla dig gå.
Allt är annorlunda nu när du är hemlösa. Bestäm de saker som du verkligen behöver för att hålla dig gå.

Att vara hemlös är en allvarlig fråga. Du kanske inte inser konsekvenserna av att vara hemlösa nu men när det slår dig, men du kommer att plötsligt vakna av den verklighet som bara slår dig hårt till marken. Det kan finnas ett härbärge finns i det lokala samhället nära dig men det är svårt att komma in eftersom det blir fullt en massa gånger. Det är uppenbart att du har en hård tid att göra saker själv så söka hjälp från kommunen eller från dina anhöriga när du kan.

Att vara hemlös är definitivt inget skämt

Att vara hemlös är definitivt inget skämt. Just nu är vi åtnjuter våra liv att göra ingenting och inte arbetar tillräckligt hårt för att hålla oss där vi är, men tiden kommer när vi blir överväldigade av en massa saker som vi inte längre kan hålla jämna steg med den. Medan vi har privilegiet att inte vara hemlös, gör vad som krävs för att höja den typ av liv du har just nu. Alltid arbeta hårt, fatta rätt beslut och spara tillräckligt med pengar så att vi kan möta det som kommer i vår väg i framtiden.