O2i

Hur man ordnar dator skrivbord i det moderna kontoret

Även idén om att inrätta ett kontor verkar så enkelt som kö ett par bänkar och stolar, det finns faktiskt en hel del mer att göra. För att korrekt arrangera dator skrivbord i det moderna kontoret måste man lägga en tanke på design och funktion skrivbordet. Detta kommer att bidra till att främja fokuserat arbete och hälsosammare anställda. Gör så här:

Steg 1

Skapa enskilda utrymmen. Även om det är viktigt för dina anställda att arbeta som ett team, är det fortfarande viktigt att varje anställd har sin egen separata arbetsplats. Skåp är den gemensamma lösningen för att skapa individuella utrymmen kontorsarbete i det moderna kontoret. Ofta i mindre kontorsutrymmen, det finns inte ett kontor för varje anställd, så dator skrivbord måste samlas för att maximera användningen av utrymmet. Det kan se trångt, men du kan använda saker att separera varje skrivbord område. Bokhyllor, fällbara avdelare och svävande bilder kommer alla bidra till att ge varje dator skrivbord sin egen lilla vrå.

Steg 2

Hur man ordnar dator skrivbord i det moderna kontoret. Skapa enskilda utrymmen.
Hur man ordnar dator skrivbord i det moderna kontoret. Skapa enskilda utrymmen.

Placera skrivbord nära källor till ljus. Det är otroligt hur mycket ljus kan förändra känslan av det moderna kontorslokaler. Genom att arrangera dator skrivbord runt fönster, kommer personalen att behandlas med solsken och dagsljus. Detta förbättrar omedvetet humör och produktivitet. Håll dina personal på ur mörkret genom att arrangera dator skrivbord nära så många olika ljuskällor (artificiella och naturliga) som möjligt.

Steg 3

Justerbar är bättre. Moderna datorbord genomsnitt cirka 30 inches i höjd, men de bästa är justerbara. Eftersom varje anställd har en annan kroppsbyggnad, är det vettigt att köpa kontorsmöbler som personligen kan monteras på varje anställd. Sänka eller höja arbetsområdet varje anställd när du arrangerar skrivbord och arbetsplatser på kontoret.

Steg 4

Allt ska vara inom räckhåll. När du ordnar dator skrivbord i ditt moderna kontor, kom ihåg att effektivitet är viktigt. Har allt som medarbetare kan behöva inom räckhåll från hans eller hennes dator skrivbord. Varje datorarbete område bör ha gott om lagringsutrymme så att de anställda sällan kommer att behöva lämna sina dator skrivbord för att hitta saker. Detta kommer att spara tid och företagets pengar genom att förbättra produktiviteten.

Steg 5

Placera skrivbord nära källor till ljus. Justerbar är bättre.
Placera skrivbord nära källor till ljus. Justerbar är bättre.

Tänk på hälsan hos dina anställda. Som väl är det viktigt att tänka ergonomiskt arrangera datorer skrivbord i den moderna kontorslokaler. Fundera på hur den anställde kropp kommer att placeras som han eller hon sitter som en dator skrivbord. En stor kontorsstol med justerbara funktioner är absolut nödvändigt i den moderna kontoret att minska ryggvärk och permanenta skador. Fötter ska sitta platt på golvet, bör stolen ge stöd och vara placerade så nära tangentbordet som möjligt (för att minska belastningen på handlederna). Liksom, bör monitorn lutas i en 15 ˚ vinkel för att hålla huvudet i en bekväm position. Så det kommer att bli nödvändigt att höja eller sänka skärmen, beroende på höjden av den anställde.


Alla dessa överväganden behöver gå in arrangera dator skrivbord i ditt moderna kontorslokaler. Men att sätta lite tid och kraft på rätt placering av din kontorsmöbler kan bara ha positiva resultat för dig och ditt företag.