O2i

Hur man öppnar ett vin butik

Vin förblir alltid på modet

Vin förblir alltid på modet. Det har varit med mänskligheten i århundraden, och det förmodligen fortfarande kommer att vara för många fler århundraden. Det är av denna anledning som vin butiker brukar inte köra i konkurs, särskilt om de hanteras väl. Använda ett vin butik är en lönsam business venture som du kanske vill gå in. I den här artikeln kommer du att upptäcka några bra idéer som hjälper dig att öppna ditt vin butik.

  1. Hitta den perfekta platsen. De flesta vindrickare är de som tillhör de övre skikten i samhället, varav många bor i posh underavdelningar eller i de exklusiva områdena i din stad. Dessa är idealiska platser för din vinhandel. Plocka den perfekta platsen är egentligen bara en fråga om att förstå vem din perfekta kunder är-de som gillar att dricka vin och som har råd att göra det. Men är det också möjligt att framgångsrikt driva ett vin butik i delar av din stad besöks av människor från olika socioekonomiska bakgrunder.
  2. Förbered en affärsplan. Detta kommer att hjälpa dig att lägga ner dina affärsmål och strategier på papper. Affärsplanen är också viktigt för dig att skaffa finansiering från banker och kreditinstitut.
  3. Säkra nödvändiga tillstånd och licenser. I nästan alla fall, du kommer att kräva tillstånd och licenser för försäljning av sprit. Du kan enkelt ställa om processen, krav och avgifter för företag registreringar, licenser och tillstånd från din stat, landsting eller stad avdelning som ansvarar för verksamheten licens och tillstånd. I processen med att registrera ditt företag, måste du också komma med ett officiellt namn för ditt företag. Så, brainstorma för en riktigt catchy namn.
  4. Få finansiering. Förmodligen, din personliga medel inte är tillräckligt för att starta ditt företag vinhandel. Du kommer att behöva ansöka om ekonomiskt lån för att finansiera ditt vin butik från början. Om du har en sund och giltig affärsplan, bör du kunna få finansiering för din vinhandel ganska lätt.
  5. Köp lagra utrustning och möbler. Du vill göra din butik inredning matcha classiness av din målgrupp kundkrets. Kom också ihåg att köpa nödvändig kontorsutrustning såsom kassaapparater, kreditkort maskiner kort, dator (med bokföringsprogram), etc.
  6. Köp utrustning för ditt vin. Du behöver minst två typer av vin utrustning: en för lagring och den andra för att visa dina viner. Kylare, ställningar och hyllor är de viktigaste. Vissa modeller av dessa delar av utrustning är även multifunktionella (t.ex. en svalare hylla eller en svalare rack).
  7. Fylla på vin. Du kommer att behöva börja skapa konton med ditt vin leverantörer. Se till att du hittar de bästa erbjudandena från de många vin leverantörer.
  8. Anställa rätt medarbetare. De perfekta anställda för ditt vin butik är de som har en passion för vin och en passion för god kundservice. Se till att du anställa tillräckligt många människor att arbeta under öppettider. Aldrig anställa mer än tillräckligt. Betala dina anställda väl och behandla dem väl.
  9. Annonsera din butik. Lita inte bara på word-of-mouth reklam. Annonsera genom lokala medier. Öppna din butik med en viskning. Det är en mycket bra idé att hålla en vinprovning under din butikens invigningen. På så sätt kommer dina utsikter kunder att kunna smaka ditt vin och kommer ha förstahandsinformation om den för att dela med andra när de rekommenderar din butik.

Hur man öppnar ett vin butik. Hitta den perfekta platsen.
Hur man öppnar ett vin butik. Hitta den perfekta platsen.

Om du har en passion för vin, det finns ingen stoppa dig från att öppna din butik dröm vin. Denna artikel har gett dig tips och idéer för att göra dig att uppfylla din dröm lättare och bekvämare.